Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Кибуците отдавна не разчитат на производство на селскостопанска продукция. Някои се преориентират на производство на промишлени стоки, а други строят на териториите си увеселителни паркове, което им позволява да се държат на икономическата повърхност. Подобна идея споходила членовете на кибуц "Бахан" и те построили парк "Утопия". Паркът се простира на площ от 40 000кв. м. Там виреят 20 000 вида орхидеи. Комплексът съдържа две оранжерии, магазин и открит парк. В едната оранжерия се поддържа по изкуствен път тропически климат-естествената среда на орхидеите. Там могат да се видят още червени банани и банани с вкус на ябълка. Обособен е кът за хищни растения. Някои от тях могат да погълнат до мишка. Наред с орхидеите има лотоси, водни лилии, ириси, калии, гладиоли, кактуси. Втората оранжерия съдържа полски цветя, а между тях летят пъстроцветни пеперуди. Всичко това се полива за сметка на събраната дъждовна вода от зимата, която за радост на посетителя е накарана  да участва в ефектен фонтан.
   душата ми


20 май 2008г
profruit

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога