Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...


Поредната ни срещна приятели ще ви запознае как с едно пощракване на пръсти получавате интерактивна уеб-галерия за вашия сайт/блог. Галерията е безплатна. Тя може да се ползва еднакво на личен или комерсиален сайт. Единствено условие е да не се модифицира кода или водният й знак, долу в дясно, да се вижда.

На вашето внимание simpleviewer.net предлага 5 продукта. Интерес представлява SimpleViewer, който наподобява лидера ImageVue Gallery. На мен най-ми допадна AutoViewer

Тази галерия е практична в случай, когато показвате малък брой снимки от една категория, в противен случай за всяка отделна категория се налага в външен документ да се описва начина за достъп.

Какво е нужно?
  • Инсталирана Adobe Photoshop програма. За всяка версия Photoshop (CS2, CS3, CS4) се предлага конкретна апликация. В случая разглеждам Adobe Photoshop CS3.
  • Апликация SimpleViewer v1.9
  • Вашите снимки за галерията 
Изтегляте SimpleViewer v1.9. Извличате папката от архива. Отваряте я и съдържанието й от папки копирате в директория C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Scripts\**

Стартирате File -> Scripts -> AutoViewer. В появилия се прозорец указвате вашата папка с снимки, такава за изход. Следват настройки по външния вид и за финал клик веднъж по бутон Build Web Gallery.

В папка Output Folder намирате готов html-сайт, който може да разгледате на локалния си хост. Тънкият момент тук е да преправите и кирилизирате имената на вашите снимки.

С текстови редактор отваряте файл gallery.xml. В примера по-долу нещата изглеждат така:

gallery.xml код

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gallery frameColor="0x595959" frameWidth="12" imagePadding="20" displayTime="6" enableRightClickOpen="false">
<image>
<url>images/David Trachtenberg.jpg</url>
<caption>David Trachtenberg in the Mix</caption>
<width>800</width>
<height>600</height>
</image>

<ножица>

<image>
<url>images/Swans lake.jpg</url>
<caption>Лебедово езеро</caption>
<width>800</width>
<height>600</height>
</image>
</gallery>

Числото 595959 е номера на цветовата палитра и тя варира според вашия вкус. Следва размер на рамката в пиксели, отстъп от границите на броузъра, паузата в секунди между отделните смени, забранен десен бутон. Имената на снимките пишем на кирилица, но в края съхраняваме документа в кодировка 65001 (UTF-8) с изключен BOM, в противен случай имената ще се изобразяват некоректно.

Натиснете предварително бутон F11 от вашата клавиатура.









до нови срещи   ^.^

 profruit 

|

1 Response to "Галерия AutoViewer"

  1. зайче Said,

    Много арна галерийка. Хубавото и е, че вълната сработва и в body-то ^^

     

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога