Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Поредната ни срещна приятели ще ви запознае как с едно пощракване на пръсти получавате интерактивна уеб-галерия за вашия сайт/блог. Галерията е безплатна. Тя може да се ползва еднакво на личен или комерсиален сайт. Единствено условие е да не се модифицира кода или водният й знак, долу в дясно, да се вижда.

На вашето внимание simpleviewer.net предлага 5 продукта. Интерес представлява SimpleViewer, който наподобява лидера ImageVue Gallery. На мен най-ми допадна AutoViewer

Тази галерия е практична в случай, когато показвате малък брой снимки от една категория, в противен случай за всяка отделна категория се налага в външен документ да се описва начина за достъп.

Какво е нужно?
  • Инсталирана Adobe Photoshop програма. За всяка версия Photoshop (CS2, CS3, CS4) се предлага конкретна апликация. В случая разглеждам Adobe Photoshop CS3.
  • Апликация SimpleViewer v1.9
  • Вашите снимки за галерията 
Изтегляте SimpleViewer v1.9. Извличате папката от архива. Отваряте я и съдържанието й от папки копирате в директория C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Scripts\**

Стартирате File -> Scripts -> AutoViewer. В появилия се прозорец указвате вашата папка с снимки, такава за изход. Следват настройки по външния вид и за финал клик веднъж по бутон Build Web Gallery.

В папка Output Folder намирате готов html-сайт, който може да разгледате на локалния си хост. Тънкият момент тук е да преправите и кирилизирате имената на вашите снимки.

С текстови редактор отваряте файл gallery.xml. В примера по-долу нещата изглеждат така:

gallery.xml код

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gallery frameColor="0x595959" frameWidth="12" imagePadding="20" displayTime="6" enableRightClickOpen="false">
<image>
<url>images/David Trachtenberg.jpg</url>
<caption>David Trachtenberg in the Mix</caption>
<width>800</width>
<height>600</height>
</image>

<ножица>

<image>
<url>images/Swans lake.jpg</url>
<caption>Лебедово езеро</caption>
<width>800</width>
<height>600</height>
</image>
</gallery>

Числото 595959 е номера на цветовата палитра и тя варира според вашия вкус. Следва размер на рамката в пиксели, отстъп от границите на броузъра, паузата в секунди между отделните смени, забранен десен бутон. Имената на снимките пишем на кирилица, но в края съхраняваме документа в кодировка 65001 (UTF-8) с изключен BOM, в противен случай имената ще се изобразяват некоректно.

Натиснете предварително бутон F11 от вашата клавиатура.

до нови срещи   ^.^

 profruit 

1 Response to "Галерия AutoViewer"

  1. am-am Said,

    Много арна галерийка. Хубавото и е, че вълната сработва и в body-то ^^

     

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога