Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Toва е част от обложка на мултимедиен диск. Вижда се наличие на щрих код (bar code).
Щрих код е последователност от черни и бели ивици, представляващи някаква информация удобна за четене от технически средства.

обложка на мултимедиен дискВъзниква въпрос - възможно ли е за собствени нужди да имитираме подобен код? В Photoshop това става с няколко клика.
  1. Създайте нов документ (Ctrl + N) с бял фон и нужни размери.
  2. Напълнете го с шум Filter -> Noise -> Add Noise.
  3. Задайте величина от 240 до 280.
  4. Активирайте монохромен шум и потвърдете с ОК.
  5. add noise
  6. Активирайте инструмент Single Row Marquee Tool (М) и кликнете на произволно място на документа веднъж.
  7. Проверете и задайте на Feather = 0 pxl (поглед към главното меню).
  8. Натиснете едновременно клавиш Ctrl, клавиш Alt и клавиш стрелка надолу. Задръжте ги, докато получите желан размер щрих код.
add noise

Вие имате щрих код. Следва козметика, която се осланя на вашата импровизация - изрязване и писане на цифри.

щрих код

до нови срещи   ^.^

12.03.2010 profruit 

0 Response to "Щрих код"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога