Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driverБлагодарение на техническия прогрес и фотограф-художници се затвърдиха стилове; Grundge, Vintage, Urban. Снимка на любимо момиче и няколко подходящи текстури замесени в Photoshop са в състояние да поднесат на зрителя едно друго възприятие.
Наличие:
Впечатляващ фон

Резултат, към когото ще се стремим в края на урока:
Впечатляващ фон
кликни на снимката за увеличение

Създаваме нов документ с бял фон. Откриваме снимката на хубавото Ленче. С познат начин на изрязване (ласо, бърза маска, екстракция) отделяме фона (# 1). Тук не се гони техническо постижение, а художествено, затова не се притеснявайте, ако не отделите косата от фона точно. Създаваме нов долен слой под красавицата и го заливаме с линеен тъмен градиент (# 2). Обединяваме слоя с градиента и изрязаната красавица - Ctrl + E.
Отваряме първата grundge текстура (# 3). Дублираме слоя и му даваме име layer 1. Пренасяме върху grundge текстура хубавото Ленче и преименуваме слоя на layer 2. С клавишна комбинация Ctrl + Shift + U обезцветяваме Ленчето.
Впечатляващ фон

Активирайте долния слой layer 1 и преминете в Filter > Blur > Gaussian blur (Филтър > Размазване > Размазване по Гаус). Задайте стойност 2.0 на радиуса и натиснете ОК. Върнете се в layer 2 и от палитрата за смесване (#1) изберете опция Hard light (Твърда светлина). натиснете клавишна комбинация Ctrl + L, за да активирате палитрата с нива. Плъзнете средния плъзгач (#2) леко на дясно, за да притъмните силуета.
Впечатляващ фон

Нещата до тук не са строги и те са въпрос на усет и вкус. Все пак вашата снимка и текстура ще са различни от урока.

С клавишна комбинация Ctrl + E обединете момичето и фона и по познат за вас начин я изрежете отново. Отворете втората grundge текстура и пренесете на подходящо място подготвената снимка на Ленчето.
Впечатляващ фон

Следва художествена част.
Използвайте инструмент Lasso tool (L) (Ласо) и направете произволно свободен контур в слой layer 1. Добавете маска на слоя и с мека четка изтрийте фона по ваш вкус. Експериментирайте с натиск, размер, прозрачност, форма на четката.
Над слой layer 1 създайте слой brushes и отново като художник нахвърляйте безпорядъчно петна. Подберете цвят, размер, натиск и форма на четката по ваш вкус. Аз ползвах четки "разлети петна" и "пръски-кръв".
Впечатляващ фон

Върнете се на слой layer 2 на момичето и направете две копия на слоя. Разменете им местата, така че оригинала да остане най-горен слой. Завъртете копията по часовниковата стрелка с клавишна комбинация Ctrl + T (Свободна трансформация).
Впечатляващ фон

В всяко копие по отделно с клавишна комбинация Ctrl + L плъзгаме плъзгача до пълно затъмняване на силуета. На близко лежащия слой задаваме прозрачност 50%, а на въшншния - 25%.
Контура на момичето от оригиналния слой повтаряме няколко пъти с различни цветове с помощта на молив от 1 пиксел.
Впечатляващ фон

Отваряме последната текстура "newspaper" над слой layer 1. Добавяме маска на слой newspaper и по познат начин изтриваме с мека четка излишното. Оставяме само зад гърба на момичето. От палитрата за смесване изберете опция Hard light (Твърда светлина).
Впечатляващ фон

Финализираме.
Тук отново се осланяме на своята креативност. Красива жена без цвете е жената-мъж. Аз поднесох на красивото Ленче слънчоглед. Следват надписи. Те могат да бъдат всякакви. Готов шрифт или предварително създаден по графичен път ще подсили ефекта и ще даде насока за размисъл на зрителя.

Когато видя подобни творения, първото на ум ми идва, че това е постер за филм или част от графиката за сайт на шоу-звезда, но определено е увлекателен начин за затриеш свободното си време.
Музи да има в този живот, другото ще се нареди.


В този урок бяха използвани четки, които можете да изтеглите от тук:
Четки
Шрифт
до нови срещи   ^.^

 profruit 

0 Response to "Впечатляващ фон"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога