Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...




Благодарение на техническия прогрес и фотограф-художници се затвърдиха стилове; Grundge, Vintage, Urban. Снимка на любимо момиче и няколко подходящи текстури замесени в Photoshop са в състояние да поднесат на зрителя едно друго възприятие.
Наличие:
Впечатляващ фон

Резултат, към когото ще се стремим в края на урока:
Впечатляващ фон
кликни на снимката за увеличение

Създаваме нов документ с бял фон. Откриваме снимката на хубавото Ленче. С познат начин на изрязване (ласо, бърза маска, екстракция) отделяме фона (# 1). Тук не се гони техническо постижение, а художествено, затова не се притеснявайте, ако не отделите косата от фона точно. Създаваме нов долен слой под красавицата и го заливаме с линеен тъмен градиент (# 2). Обединяваме слоя с градиента и изрязаната красавица - Ctrl + E.
Отваряме първата grundge текстура (# 3). Дублираме слоя и му даваме име layer 1. Пренасяме върху grundge текстура хубавото Ленче и преименуваме слоя на layer 2. С клавишна комбинация Ctrl + Shift + U обезцветяваме Ленчето.
Впечатляващ фон

Активирайте долния слой layer 1 и преминете в Filter > Blur > Gaussian blur (Филтър > Размазване > Размазване по Гаус). Задайте стойност 2.0 на радиуса и натиснете ОК. Върнете се в layer 2 и от палитрата за смесване (#1) изберете опция Hard light (Твърда светлина). натиснете клавишна комбинация Ctrl + L, за да активирате палитрата с нива. Плъзнете средния плъзгач (#2) леко на дясно, за да притъмните силуета.
Впечатляващ фон

Нещата до тук не са строги и те са въпрос на усет и вкус. Все пак вашата снимка и текстура ще са различни от урока.

С клавишна комбинация Ctrl + E обединете момичето и фона и по познат за вас начин я изрежете отново. Отворете втората grundge текстура и пренесете на подходящо място подготвената снимка на Ленчето.
Впечатляващ фон

Следва художествена част.
Използвайте инструмент Lasso tool (L) (Ласо) и направете произволно свободен контур в слой layer 1. Добавете маска на слоя и с мека четка изтрийте фона по ваш вкус. Експериментирайте с натиск, размер, прозрачност, форма на четката.
Над слой layer 1 създайте слой brushes и отново като художник нахвърляйте безпорядъчно петна. Подберете цвят, размер, натиск и форма на четката по ваш вкус. Аз ползвах четки "разлети петна" и "пръски-кръв".
Впечатляващ фон

Върнете се на слой layer 2 на момичето и направете две копия на слоя. Разменете им местата, така че оригинала да остане най-горен слой. Завъртете копията по часовниковата стрелка с клавишна комбинация Ctrl + T (Свободна трансформация).
Впечатляващ фон

В всяко копие по отделно с клавишна комбинация Ctrl + L плъзгаме плъзгача до пълно затъмняване на силуета. На близко лежащия слой задаваме прозрачност 50%, а на въшншния - 25%.
Контура на момичето от оригиналния слой повтаряме няколко пъти с различни цветове с помощта на молив от 1 пиксел.
Впечатляващ фон

Отваряме последната текстура "newspaper" над слой layer 1. Добавяме маска на слой newspaper и по познат начин изтриваме с мека четка излишното. Оставяме само зад гърба на момичето. От палитрата за смесване изберете опция Hard light (Твърда светлина).
Впечатляващ фон

Финализираме.
Тук отново се осланяме на своята креативност. Красива жена без цвете е жената-мъж. Аз поднесох на красивото Ленче слънчоглед. Следват надписи. Те могат да бъдат всякакви. Готов шрифт или предварително създаден по графичен път ще подсили ефекта и ще даде насока за размисъл на зрителя.

Когато видя подобни творения, първото на ум ми идва, че това е постер за филм или част от графиката за сайт на шоу-звезда, но определено е увлекателен начин за затриеш свободното си време.
Музи да има в този живот, другото ще се нареди.


В този урок бяха използвани четки, които можете да изтеглите от тук:
Четки
Шрифт




до нови срещи   ^.^

 profruit 

0 Response to "Впечатляващ фон"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога