Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


В тази тема ще трансформираме цветна фотография в черно-бяла с помощта на разделно тониране. Този рhotoshop ефект е удачен при фотографии с наситени цветове и големи цветови контрасти, като пейзажи, панорами, излети.

Посредством разделно тониране се придава цветови нюанс на светлите полета в снимката използвайки един цвят, а след това, ползвайки друг цвят се предава цветови нюанс на тъмните полета. Ползваните два цвята трябва да бъдат сходни, за да се добие фин, едва доловим ефект или напълно противоположни.

Какъвто и начин да изберете да тонирате вашата фотография, ще получите един интересен и прекасен резултат с подсилен визаулен ефект

Рhotoshop асовете предлагат разни начини за разделно тониране, но тук ще се разгледаме най-семплия.

Цветна снимка, която ще тонираме.
цветна снимка

Резултат, когото ще постигнем.
резултатСтъпка 1
Отваряме снимката в рhotoshop. Добавяме нов коригиращ слой Channel Mixer. Потвърждаваме с ОК.

Channel Mixer

Стъпка 2
В появилия се прозорец на Channel Mixer активираме опция Monochrome. Плъзгачите нагласяме за съответния цвят с нови стойности. Червен на 70%, зелен на 20%, а син на 10%. Тези значения са приблизителни и в последствие могат да бъдат променени съобразно вашата снимка. Потвърждаваме измененията.

Monochrome

Стъпка 3
Добавяме нов коригиращ слой Color Balance.

Color Balance

Стъпка 4
Активираме Highlights и местим наляво към жълто долен плъзгач, до значение -15.

Highlights

Стъпка 5
Следва промяна на сенките, като активираме позицията им. Горен плъзгач местим надясно до значение 35. Потвърждаваме измененията и се радваме на финалния резултат.

цветови баланс

Ако резултата не задоволява, наблюдават се резки цветови граници, то вие можете се върнете в съответния коригиращ слой и да промените значенията подходящи за вас.

Още резултати
Това е Ар Тавор - библейският пъп на земята. Тук Исус получава знамение свише. На върха му има изградени два малки храма. Гръцки и арменски.

Ар Тавор

Ар Тавор

до нови срещи   ^.^

17.04.2009 profruit 

0 Response to "Разделно тониране на черно-бяла снимка"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога