Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...



Айо-айя хельозон ехад варот. Ху гар бе хоф ха ям, каров леад ха намал, ейфо ше яшну ха сфинот (Имало едно време един розов охлюв. Той живеел на брега на морето, близо до пристанището, където спели корабите).
not casting yet:
Arnold Schwarzenegger
Carl Weathers
Jesse Ventura
Sonny Landham
Brandon Lee
Peter Weller
Охлювът не се казвал Мax Paine. Името му било John Mclane, благодарение на баба му, която била ирландка и още благодарение на нея дължал рижавия цвят на боксониерата си. Баба му Samantha Fox винаги стояла на високия бряг и чакала своя кораб да се завърне. Тя чакала с бебе на път, но един ден не дочакала. Родил се бащата на John Mclane, a издъхналата от тежки родилни болки баба клъвнал един албатрос.
Profruit blog
Writer: L. Andersen
Director: Paul Verhoeven
Composer: Angelo Badalamenti
Старият Mclane и до последно работел в моргата. Той подготвял за последен път умрелите охлюви. Гримирал ги като за сватба. Подсилвал с червило устните, рисувал сенки под веждите, изрусявал прилежно косите, слагал накити. Винаги оставял монети от 5 шекела на очите, за да могат да си платят ма лодкаря.
Младият John Mclane не поел занаята на баща си. Той носел кръвта на баба си. Той имал своя мечта. Искал да стане капитан на кораб. John Mclane бил бавноподвижен и от малък всички деца го наричали "охлюв". Никой не искал да се ръкува с него, защото John от вълние неволно отделял зехтин. Всеки път му се обръщало сърцето чуел ли сирената на пристигащия кораб и John поемал за сетен път с надежда, да изкачи по мостика и да стане юнга, но докато се довлачил, защото бил охлюв, корабът поемал своя път напред и John Mclane за пореден път умирал трудно. Поискал сили от Бога в замяна да му поникнат криле, с които да литне и да догони своя "Титаник", а там според предсказанието на баба Ванга да спаси Céline Dion и пробие с шпагата си в сърцето коварната Leonardo Wilhelm DiCaprio, която се преобличала от малка като мъж. Той помнел времената в квартала, когато тя му откраднала "Златен глобус". Тогава John Mclane бил номиниран три пъти за Оскар за ролята му в филма "The Snail".
Синоптиците познаха за пясъчната буря, познаха, че цял ден ще вали потоп. Какво ми остана тогава? Да ви прочета приказката за John Mclane и да ви кажа лека нощ, а сега ще си догледам "Троя" с мъжа на Анджелина Джоли.
Публикувано изображение
с синьо дясно око

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога