Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.Айо-айя хельозон ехад варот. Ху гар бе хоф ха ям, каров леад ха намал, ейфо ше яшну ха сфинот (Имало едно време един розов охлюв. Той живеел на брега на морето, близо до пристанището, където спели корабите).
not casting yet:
Arnold Schwarzenegger
Carl Weathers
Jesse Ventura
Sonny Landham
Brandon Lee
Peter Weller
Охлювът не се казвал Мax Paine. Името му било John Mclane, благодарение на баба му, която била ирландка и още благодарение на нея дължал рижавия цвят на боксониерата си. Баба му Samantha Fox винаги стояла на високия бряг и чакала своя кораб да се завърне. Тя чакала с бебе на път, но един ден не дочакала. Родил се бащата на John Mclane, a издъхналата от тежки родилни болки баба клъвнал един албатрос.
Profruit blog
Writer: L. Andersen
Director: Paul Verhoeven
Composer: Angelo Badalamenti
Старият Mclane и до последно работел в моргата. Той подготвял за последен път умрелите охлюви. Гримирал ги като за сватба. Подсилвал с червило устните, рисувал сенки под веждите, изрусявал прилежно косите, слагал накити. Винаги оставял монети от 5 шекела на очите, за да могат да си платят ма лодкаря.
Младият John Mclane не поел занаята на баща си. Той носел кръвта на баба си. Той имал своя мечта. Искал да стане капитан на кораб. John Mclane бил бавноподвижен и от малък всички деца го наричали "охлюв". Никой не искал да се ръкува с него, защото John от вълние неволно отделял зехтин. Всеки път му се обръщало сърцето чуел ли сирената на пристигащия кораб и John поемал за сетен път с надежда, да изкачи по мостика и да стане юнга, но докато се довлачил, защото бил охлюв, корабът поемал своя път напред и John Mclane за пореден път умирал трудно. Поискал сили от Бога в замяна да му поникнат криле, с които да литне и да догони своя "Титаник", а там според предсказанието на баба Ванга да спаси Céline Dion и пробие с шпагата си в сърцето коварната Leonardo Wilhelm DiCaprio, която се преобличала от малка като мъж. Той помнел времената в квартала, когато тя му откраднала "Златен глобус". Тогава John Mclane бил номиниран три пъти за Оскар за ролята му в филма "The Snail".
Синоптиците познаха за пясъчната буря, познаха, че цял ден ще вали потоп. Какво ми остана тогава? Да ви прочета приказката за John Mclane и да ви кажа лека нощ, а сега ще си догледам "Троя" с мъжа на Анджелина Джоли.
Публикувано изображение
с синьо дясно око

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога