Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.Мултимедийните флаш презентации се явяват едни от ненногото видове маркетингови комуникации, в чието разположение на въоръжение е интерактивността. Тя от своя страна прави флашовете максимално персонализиран тип маркетингова комуникация и значително удължава времето на рекламния контакт.Грамотно разработената мултимедийна флаш презентация съчетава в себе си визуални и информативни компоненти наведнъж от няколко рекламни средства, фокусирайки в себе си елементи на графическия дизайн, творчеството или модерно казано креатива, анимация, видео, вербална комуникация.Този богат и същевремено мощен арсенал апелира към съзнанието на аудотирията. Коя аудитория? Вашата, посетила вашия сайт.
Флаш презентацията е най-добрата реклама и най-добър способ да представите вашата компания, продукт или услуга в сбита форма към потенциалната ви аудитория - бъдещи клиенти. Тя е динамична и нейната интерактивност я отличава от статичната реклама. Вашият клиент не само е привлечен, но той може да участва и да управлява флаш презентацията.

Да престъпим от теория към дело. Вие вече желаете да придадете нужната интерактивност на вашия сайт, за което заделяте нужно каре от страницата. На това място ще бъде бъдещата ваша флаш презентация, която може да игра роля на мини-виртуална галерия или да представя ваш продукт под различен зрителен ъгъл.
Идеи много, но как да подходи младия уеб-дизайнер, след като не знае action script. На помощ идват две програми: Wondershare Flash SlideShow и Amara - Slide Show Builder. Програмите за целта са много повече, но едва тези две ми допаднаха като функионалност, интуитивност и краен резултат. Тези програми са платени и те няма да бъдат обект на разглеждане. На тестова уеб-страница ще покажа резултата само на Amara - Slide Show Builder. Самата програма е семпла, с заложени редица визални ефекти, генерира HTML код. От вас се иска да подготвите цифровите си иозбражения, подберете ефект на преливане и зададете време за изпълнение на ефекта, евентуално да надпишете текстове.
Напомням, че Google и Adobe си подадоха ръце, от което световната търсачка вече индексира хипер-линкове и текстове в флаш анимации, а това развързва ръцете на уеб-дизайнера.

Има ли безплатен начин за подобна идея? Да, според условията на Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported noncommercial license.
Името на тази програма е JW IMAGE ROTATOR 3.17. На практика програма-генерататор няма, а архив, съдържащ два скрипта и preloader flash player, кoито ще поставите в кода на вашия сайт.


Направа
1. Обмислете вашата идея и съобразно нея подгответе нужния ви брой цифрови изображения.
2.  Изтеглете  JW IMAGE ROTATOR 3.17.

Разопаковайте архива в подходяща работна папка. Там ще откриете тестова уеб-страница, флаш плейър imagerotator.swf, джава скрипт swfobject.js и файл madrid.xml. Само тези три файла са ви нужни, останалото в кофата. Преименувайте madrid.xml в imagerotator.xml. Това е за ваше удобство. В моя пример се ограничих до 4 броя снимки (за-побързо зареждане на примера и по-нагледен код). Сега препишете този код и го модифицирайте според вашите условия.

html код
<embed src=" адрес на imagerotator.swf "
width=" задайте ширина на флаш презентацията в пиксели "
height=" задайте височина на флаш презентацията в пиксели "
allowscriptaccess="always"
allowfullscreen="true"
flashvars="file= адрес на imagerotator.xml&autostart=true"/>

С това завършва козметиката на скрипта. Тук има и други атрибути. С тях можете да се запознаете на страницата на JW IMAGE ROTATOR 3.17, а още JW WMV Player или JW FLV Media Player. Вмъкнете вашия редактиран скрипт в HTML кода на вашата уеб-страница. Следва модификация на файл imagerotator.xml. Той е примерно такъв:

xml код
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<playlist version="1" xmlns="http://xspf.org/ns/0/">
<trackList>
    <track>
    <title>уникално име на снимката</title>
    <location>адрес на първа снимка</location>
    <info>адрес на първа снимка</info>
    </track>
    <track>
    <title>уникално име на снимката</title>
    <location>адрес на втора снимка</location>
    <info>адрес на втора снимка</info>
    </track>
</trackList>
</playlist>

Стъпката <track> </track> допълвате за всяка следваща снимка с нейното уникално име и уникален път в файл imagerotator.xml. Последен ход е да качите вашите файлове на уеб-сървър и да споделите с света вашата флаш презентация.
A как да настроим ефектите и всичко такова? За сега никак, защото сте прохождащ флашер. Те са описани в файл swfobject.js и вие го ползвате наготово. Въпрос на вкус дали ще ви допадне.демо

до нови срещи   ^.^

0 Response to "JW Image Rotator за вашия сайт"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога