Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...



Мултимедийните флаш презентации се явяват едни от ненногото видове маркетингови комуникации, в чието разположение на въоръжение е интерактивността. Тя от своя страна прави флашовете максимално персонализиран тип маркетингова комуникация и значително удължава времето на рекламния контакт.Грамотно разработената мултимедийна флаш презентация съчетава в себе си визуални и информативни компоненти наведнъж от няколко рекламни средства, фокусирайки в себе си елементи на графическия дизайн, творчеството или модерно казано креатива, анимация, видео, вербална комуникация.Този богат и същевремено мощен арсенал апелира към съзнанието на аудотирията. Коя аудитория? Вашата, посетила вашия сайт.
Флаш презентацията е най-добрата реклама и най-добър способ да представите вашата компания, продукт или услуга в сбита форма към потенциалната ви аудитория - бъдещи клиенти. Тя е динамична и нейната интерактивност я отличава от статичната реклама. Вашият клиент не само е привлечен, но той може да участва и да управлява флаш презентацията.

Да престъпим от теория към дело. Вие вече желаете да придадете нужната интерактивност на вашия сайт, за което заделяте нужно каре от страницата. На това място ще бъде бъдещата ваша флаш презентация, която може да игра роля на мини-виртуална галерия или да представя ваш продукт под различен зрителен ъгъл.
Идеи много, но как да подходи младия уеб-дизайнер, след като не знае action script. На помощ идват две програми: Wondershare Flash SlideShow и Amara - Slide Show Builder. Програмите за целта са много повече, но едва тези две ми допаднаха като функионалност, интуитивност и краен резултат. Тези програми са платени и те няма да бъдат обект на разглеждане. На тестова уеб-страница ще покажа резултата само на Amara - Slide Show Builder. Самата програма е семпла, с заложени редица визални ефекти, генерира HTML код. От вас се иска да подготвите цифровите си иозбражения, подберете ефект на преливане и зададете време за изпълнение на ефекта, евентуално да надпишете текстове.
Напомням, че Google и Adobe си подадоха ръце, от което световната търсачка вече индексира хипер-линкове и текстове в флаш анимации, а това развързва ръцете на уеб-дизайнера.

Има ли безплатен начин за подобна идея? Да, според условията на Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported noncommercial license.
Името на тази програма е JW IMAGE ROTATOR 3.17. На практика програма-генерататор няма, а архив, съдържащ два скрипта и preloader flash player, кoито ще поставите в кода на вашия сайт.


Направа
1. Обмислете вашата идея и съобразно нея подгответе нужния ви брой цифрови изображения.
2.  Изтеглете  JW IMAGE ROTATOR 3.17.

Разопаковайте архива в подходяща работна папка. Там ще откриете тестова уеб-страница, флаш плейър imagerotator.swf, джава скрипт swfobject.js и файл madrid.xml. Само тези три файла са ви нужни, останалото в кофата. Преименувайте madrid.xml в imagerotator.xml. Това е за ваше удобство. В моя пример се ограничих до 4 броя снимки (за-побързо зареждане на примера и по-нагледен код). Сега препишете този код и го модифицирайте според вашите условия.

html код
<embed src=" адрес на imagerotator.swf "
width=" задайте ширина на флаш презентацията в пиксели "
height=" задайте височина на флаш презентацията в пиксели "
allowscriptaccess="always"
allowfullscreen="true"
flashvars="file= адрес на imagerotator.xml&autostart=true"/>

С това завършва козметиката на скрипта. Тук има и други атрибути. С тях можете да се запознаете на страницата на JW IMAGE ROTATOR 3.17, а още JW WMV Player или JW FLV Media Player. Вмъкнете вашия редактиран скрипт в HTML кода на вашата уеб-страница. Следва модификация на файл imagerotator.xml. Той е примерно такъв:

xml код
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<playlist version="1" xmlns="http://xspf.org/ns/0/">
<trackList>
    <track>
    <title>уникално име на снимката</title>
    <location>адрес на първа снимка</location>
    <info>адрес на първа снимка</info>
    </track>
    <track>
    <title>уникално име на снимката</title>
    <location>адрес на втора снимка</location>
    <info>адрес на втора снимка</info>
    </track>
</trackList>
</playlist>

Стъпката <track> </track> допълвате за всяка следваща снимка с нейното уникално име и уникален път в файл imagerotator.xml. Последен ход е да качите вашите файлове на уеб-сървър и да споделите с света вашата флаш презентация.
A как да настроим ефектите и всичко такова? За сега никак, защото сте прохождащ флашер. Те са описани в файл swfobject.js и вие го ползвате наготово. Въпрос на вкус дали ще ви допадне.



демо





до нови срещи   ^.^
|

0 Response to "JW Image Rotator за вашия сайт"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога