Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver

Photoshop дължи своето превъзходство над конкурентите отчасти благодарение на външни програми, които се интегрират в него известни като Plugin.

AV Bros e една от компаниите, които достойно се включват в Photoshop. С два (платени) филтъра на AV Bros - всеки потребител е в състояние да постигне с лекота ефект "къдрица" и ефект "пъзел".

Къдрица

Предварително сте инсталирали програмата AV Bros Page Curl Pro 2.2. Зареждате вашата снимка в Photoshop. Преминавате път Filter > AV Bros. > AV Bros Page Curl Pro 2.2 и завивате вашата къдрица по ваш вкус. Разполагате с 5 плъзгача, даващи ви възможности за корекция на: ъгъл, наклон, радиус, геометрия, посока, оффсет. Натискате бутон Apply и готово.

AV Bros Page Curl Pro 2.2


Разбира се има начин да се постигне този ефект без AV Bros Page Curl Pro 2.2 Plugin с вгадените инструменти на Photoshop, но той не е толкова реалистичен, ни тaка лесен.

пример
пример

резултат
резултат


Пъзел

За момента най-мощния и удобен Plugin за Photoshop за направа на пъзел от произволна снимка е AV Bros Puzzel Pro 2.0. Предварително сте инсталирали програмата AV Bros Puzzel Pro 2.0. Зареждате вашата снимка в Photoshop. Преминавате път Filter > AV Bros. > AV Bros Puzzel Pro 2.0. Разполагате с 5 плъзгача, даващи ви възможности за ъгъл, наклон, радиус, геометрия, посока, оффсет, a още с курсора на мишката можете да променята геометрията на пъзела. Натискате бутон Cut, а в последствие бутон Apply и готово.

AV Bros Puzzel Pro 2.0


пример
пример

резултат
резултат

до нови срещи   ^.^

26.12.2008 profruit 

0 Response to "KЪДPUЦA U ПЪZZEЛ"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога