Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.Притежателите на блог в Blogger трябва да знаят, че съществуват начини за оптимизация на същия. Приложените по-долу трикове на свой ред ще генерират повече трафик към вашия блог, а това значи повишена популярност и рейтинг в търсачките.
По подразбиране Blogger показва първо името на блога, а едва след него заглавието на публикацията. За пример привеждам снимка на своя блог в Blogger без намеса.

SEO oптимизация  на Blogger

Както забелязвате този начин е неудачен за SEO (Search Engine Optimization). По-важно в случая е името на публикацията да бъде пред името на блога, особено когато името на публикацията е ключова фраза за търсачката на Google. На практика Google така ме е индексирал. Едва ли някой ще търси с ключова фраза "Profruit: Книгата на живота", от което ще страда моята позиция на едноименния разказ.

SEO oптимизация  на Blogger

Следва че е изключително важно подредбата да бъде Post Title + Blog Title, защото по този начин желаете да бъдете намирани в резулатите на Google.
Какво е нужно за промяна местата на заглавията?
1. Вход в своя профил на Blogger - Табло за управление - Настройки - Оформление - Редактиране на HTML кода. Пред вас ще се появи прозорец с название "Редактиране на шаблон".

2. В този прозорец търсим таг  <title><data:blog.pageTitle/></title>
 и го заместваме с този:

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>

3. Съхраняваме измененията.
В резултат имаме постигната цел:

SEO oптимизация  на BloggerПозволете да продължим нашата оптимизация, чрез просто добавяне на мета-тагове в кода на нашия блог.
Какво е Meta Tag? Това е част от HTML, който обикновено стои в началото на шаблона на всеки сайт. Той осигурява информация на търсачката, относно съдържанието на вашата web - страница. Според оптимизатори, мета-таговете са изживели ролята си, но определено се вярва, че те все още се взимат под внимание. Нека ги добавим тогава без умисъл за вреда от това.
Отново отиваме по описания горе път за корекция на кода в прозореца - Редактиране на шаблон.
С клавишна комбинация "CTRL + F" търсим код  <title><data:blog.pageTitle/></title>

Веднага след него добавяме новите два реда:

<meta content='Опишете вашия блог тук' name='description'/>
<meta content='Вашите ключови думи тук' name='keywords'/>

В вашия случай трябва само да заместите фразите 'Опишете вашия блог тук'. Това става вътре в кавичките и давате кратко описание на вашия блог, а за 'Вашите ключови думи тук' вмъквате думи, чрез които желаете да бъдете открити. Обмислете добре какви ще са и съхранете измененията.

Поздравления, вашият блог е с едни гърди пред другите!
до нови срещи   ^.^

profruit 

0 Response to "SEO oптимизация на Blogger"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога