Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver


PhotoFilter Studio предлага няколко семпли безплатни програми. Внимание заслужава Reflet. Тя не се нуждае от инсталация и е с обем 1,08 MB. Стартира като апликация след обичаен ляв клик на мишката. Тя създава моментална анимация, симулираща отражение върху разплискани вълни. По този начин може да изработите лого, да декорирате вашия сайт, блог, или създадете анимиран аватар, текстова анимация. Въпрос на въобръжeние. Програмата има спартански интерфейс от три бутона: отвори изображение (Open), прегледай резултата (Animation) и генерирай (Export). Предфинална възможност е генерация на HTML код за преглед в браузер.

Reflet
PhotoFilter Studio

Aнимацията се генерира от програмата в познатия стар формат .gif. Избирате опция Animated GIF, 256 color count. За съжаление този формат поддържа 256 цвята и ви препоръчвам да генерирате само отражението, а основата запазете, било тя: .jpeg/.jpg/.png формат. Така илюзията ще е по-богата на цветове, а от друга страна снимки с водни басейни придават по-реално нещата.
Програмата е преведена на english, french, German, Spanish.

download

Тази нимфа е основен материал
нимфа


В случая не съм дал 100% отражение, а отразих 2/3 от снимката. Получава се черга в пълен размер и не ми харесва. Не забравяйте, че анимацията е последователност от кадри и по-голям размер на снимката ще доведе до голям краен обем.

Краен резултат

Вариант в цялостен .GIF формат  нараснал до 307kB. Качеството на изображението силно пропада. Това се забелязва по лицето на нимфата.

до нови срещи

0 Response to "Reflet"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога