Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
ptofruit piano


Предполага се, че към днешна дата броя на web-страниците в мрежата надхвърлят 2 млрд. Това число расте всеки ден. Колко от тях разполагат с mp3-ки? Лесно може да се разбере, като потърсим с търсачка с подходяща фраза. Например, "Index of MP3 download". Ако добавим името на артиста, нещата стават по-конкретни. Ботът е индексирал всички възможни директории, които към този момент са били достъпни за него. Ако проследим пътя му, можем спокойно да се закачим към тези песни, а те на свои ред да озвучават нашите страници. Остава да добавим "свирка".

Тази идея е особено подходяща за блогери без свой музикален web-сървър, желаещи да ухажват своите посетители с поздрави, с условие, че могат да публикуват с помощта на html. Свирката за целта ще бъде Wimpy Javascript Audio Button. В общ обем това приложение тежи 12кВ. То представлява две картинки на бутони, джава скрипт и няколко реда html-код.Двете картинки качваме в Picassa. Отваряме скрипта и в самото начало намираме тези редове:
var wimpyButtonSwf = "wimpy_button.swf";
var wimpyButtonImagePlay = "..адрес/b_play.png";
var wimpyButtonImagePause = "..адрес/b_pause.png";

Там пишем адресите на картинките в Picassa. Готов, java - скрипта качваме на достъпен web-сървър. Логично, притежателите на web-сървър качват тези неща в една директория. Следва дописване на html код, който ще описва плейъра. Кодът ще добавим в нашия блог/сайт. От изтегления архив има файл EXAMPLE.html. Разгледайте кода му предварително.

Wimpy Javascript Audio Button може да се добави по два начина - графичен и текстови.
За графичния важи този код:
<img src="b_play.png" onclick="wimpyButtonPlayPause('example.mp3')">

За текстовия важи този:
<a href="javascript:;" onclick="wimpyButtonPlay('graduation.m4a')">Play</a> |
<a href="javascript:;" onclick="wimpyButtonpause()">Pause</a>

В самото начало на страницата между тагове <head> и </head> добавяте този код:
 <script src="wimpy_button_bridge.js" type="text/javascript"></script>


Остава да намерите песен, чийто адрес да  добавите вътре в кода, на мястото на  'example.mp3'.

Притежателите на блогове в Blogger трябва да бъдат наясно, че Javascript варианта на плейъра проявява капризи. Wimpy предлага флаш вариант, които работи коректно.

Особености на този плейър са:
  • спартански интерфейс.
  • без бутон усилване на звука.
  • скрипта генерира малка точка в горен ляв ъгъл, която прилича на изгорял пиксел.
Въпрос на вкус.Пример0 Response to "Wimpy Javascript Audio Button"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога