Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.
Едва ли има киноман, който да не се докоснал до творчеството на френското кино в лицето на две имена-Luc Besson и Jean Reno.Дадат ли си среща тези две натури се получава механизъм, готов да отвее Хиросима и Нагазаки отново.
За Luc Besson ще се сетим с нашумелия му филм “La femme Nikita” създаден през 1990.Класически режисьор за екшън филми.

Jean Reno
Когато го видях за първи път получих някакво отвращение от неговата физика и по специално лице.Дори не знаех, че е французин.Къде е Ален Делон, Ив Монтен, Жерар Филип-сексимволите на френското кино? Жан Рено е грозничък като друг свой сънародник Жерар Депардио.С кривия си нос, наболята брада и лесината по главата го приех за грузинец.Що за жена би се пуснала на такъв мъж, ако не си плати или още повече влюби? Грешах.Първите впечатления са винаги погрешни.С всеки следващ негов филм, аз ставах негов все по-голям хард почитател.

Gary Oldman
Продажно ченге, което е пресякло границата.Той се възбужда само от три неща: синтетични наркотици, много пари и класическа музика.За него Моцарт е класика.Но това не му стига и се ориентирал към по яките момчета Бетовен и Брамс.През цялото време ще бъде неизкъпан с омазнена коса, брадасял и вечен костюм .Отговорът му да убие четири годишно момче е, че бил на неподходящо място в неподходящо време.

Natalie Portman
Жената в този филм.Би трябвало да й отдам заслужено внимание, като започна първо с нея, но ето моята причина.
Богатите й и ексцентрични родители са американски евреи.Те решават за заченат своята рожба в града на трите религии-Йерусалим.Пристигат в Израел и се заселват в същия град.На 09.06.1981 г се ражда Натали Портман под зодиакален знак: Близнаци.Зачената като желано дете, съдбата я дарава с красота и талант намерил реализация в Холивуд.Портман не е истинската й фамилия. Това всъщност е моминското име на баба й.Натали го използва като сценично име, запазвайки в тайна истинската си фамилия.Три години по-късно родителите й се завръщат в САЩ.Тя ще бъде забелязана от Холивуд и ще участва в редица филми дали тласък на кариерата й.По-значимите са:
1995 Heat
1996 Beautiful Girls
1999 Star Wars : Episode I - The Phantom Menace (тук тя е малка, крехка и невинна, още непристанала на Дарт Вейдър.
Днес (относно 2006г) госпожица Портман е студентка в университета в Йерусалим трети курс психология.Нещо я накарало да се завърне в исконната си родина.За този университет мога да кажа, че е много тежък като курс на образование.Децата на местните богаташи, често са изпращани да учат по Европа или САЩ, само защото там било по-леко.

Danny Aiello
За него мога да кажа, че е внимателно подбран образ на италиански емигрант мафиот.Едва ли не той живее за сметка на останалите герои в този филм.Неговата роля е да бъде мазния интересчия, даващ работа на хитмана Леон.


Leon

В крайна сметка.
Един перфектен микс от комедия, патос и насилие.Ако искаш работата добре свършена, наеми професионалист.
Филм, за който е по-добре да се гледа отколкото да се дават обяснения. Животът е гаден, мръсен и кратък. И най-вече за професионалния убиец Леон с мото: “Без жени и без деца!”.Той знае цената и рисковете на същия този живот.Насила отнетата му голямата любов го превръща в майстор в занаята и самотен вълк, убиващ без емоции.Той спасява напук на ”здравия разум” малката Матилда (12 г.) от клането, в което банда корумпирани ченгета избиват цялото й семейство. Сега двамата си имат само един друг, по един твърде човешки начин, уловим само като се гледа филма.Това ще проличи в момента, когато Матилда се обясни в любов на Леон .Помоли го да бъде нежен с нея.Той отказа, но склони да спят заедно.Има жени и жени.Първите са като стъкла, вторите са светици.Единствени в мъжкото сърце.Тя му събу обувките и си облече роклята, която той й купи.Протегна му ръката и се шмугна до него.После му я сви, тъй че той да я прегърне.Искаше го като мъж, а той остана такъв.Имаше я за ангел. Когато Матилда е задържана в полицейския участък, Леон ще отиде да си върне обратно при себе си.В този момент Леон чувстваше единствено любов и нищо не може да го спре.Като лъв разкъсващ всичко по пътя, за да си върне отвлечената лъвицата, той ще ликвидира един по един куките.Единственото оправдание да отнемаш животи е имено този.


Смъртта е…капризна днес.
 Léon, The Professional
Дело на Guamont и разспространен от Columbia

10.07.2006
profruit

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога