Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


В този урок ще се научим сами да създаваме таймер за обратно броене. Таймерът ще свържем с събитие, което ще настъши след изтичане на времето. В случая наближаващо такова е настъпващата нова 2010 година. До този момент на посетителите на блога или сайта ще им показваме оставащото време, а при настъпване ще ги върнем...тук, на тази страница, съответно вие по избор на ваша. Удачно приложение на таймера е когато подготвяме сайт. На страницата на бъдещия сайт инсталираме таймера и той информира посетителите за оставащото време до откриване.

За собствени нужди търсех в мрежата начин за създаване на таймер за обратно броене. Проблемът на всички предложения бе, че съдържаха воден знак или бяха неугледни. Търсенето се увенча с успех и реших да го споделя с вас, читателите.

На нужното место, където планираме да изведем таймера подключваме този скрипт. Неговите стойности повтарят съдържанието на показания пример.

<SCRIPT language="JavaScript" SRC="countdown.php?timezone=Asia/Yekaterinburg&countto=2010-12-31 00:00:00&do=r&data=http://profruit.blogspot.com">
</SCRIPT>

В този ред се извършват всички настройки на скрипта чрез GET - параметри:
 • timezone = - Вашата часова зона. Моята например е Asia/Yekaterinburg (т.е. GMT + 5:00). За точно определяне на часовата ви зона на помощ е този сайт.
 • countto = - Час Х, т.е. времето, в което ще настъпи нашето знаменателно събитие в формат ГГГГ-ММ-ДД ЧЧ:ММ:СС
 • do=t&data може да приема 2 значения:
 • do=t&data= - Текст, който ще се изобразява при настъпване на час Х вместо таймера
 • do=r&data=  - Когато настъпи час X, ще изпрати посетителя на даден адрес, например : http://profruit.blogspot.com
Нещата оформяме чрез стил. В случая идентификатор cd.
Кодът не представлява някаква особеност и подлежи на редакция според вашите условия:

#cd
margin: auto;
width: xx_px;
height: xx_px;
font-family: "Courier New", Courier, mono;
font-size: 24pt;
font-weight: bold;
color: #000;
text-align: center;
background-image: url(url_back.jpg);

Финал на нашите действия е връзване на php скрипт - countdown.php в java скрипта. РНР-скриптът е готов благодарение на Kidino.
Изтеглете този скрипт и го качете на сайт с РНР поддръжка, а после посочете пътя до него в java-скрипта.До рожденния ми ден оставатдо нови срещи   ^.^

04.11.2009 profruit 

2 Response to "Таймер за обратно броене"

 1. am-am Said,

  Много яко XD Иска ми се да ми е професия и да ги правя тези възли по норматив :Р

   

 2. am-am Said,

  Pro, нещо не ми зарежда сега брояча. А в онзи сайт гледах css-овете, но вътре не открих фоновото png изображение. Класовете, както казваш, ама пусто не ги разбирам още ^^` Ще уча, има още много...

  Поздрав: http://dox.bg/files/dw?a=cb53fbcba7

   

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога