Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...


Здравейте отново млади фотомагазинери и вие фотошоп-майстори. В този урок ще се научим да разтопяваме предмети с помощта на филтър Liquify. Урокът е средна трудност и отнема около час до два, в зависимост от търпението и успеха за постигане на желания ефект. Много от стъпките се подразбират и съм показал най-главните, тоест, самата идея и начин за постигането.

Изберете предмет за разтапяне. Изрежете го от фона по удобен за вас начин.




Една от удачните техники за целта е използване на маска. Отворете предмета за разтапяне в Photoshop. Създайте нов слой и го сложете под обработваемата снимка. Залейте новия слой в червено (#ff0000). По този начин имате червен долен слой. Той ще ви помогне по-лесно да отделите/изрежете вашия предмет от фона му. Винаги е по-добре да използвате цвят, който отсъства в снимката, която обработвате. Добавете маска към слоя с снимката. Следва обръщение към инструмент перо (Pen Tool) или четки (Brush Tool). Поставете твърдост на четката около 90% и изрезвайте. С черен цвят премахвате ненужни детайли. При бял става обратно.

В моя случай е профи-модел на фотоапарат.

разтапяне в Photoshop
Стъпка 1: Създайте нов документ (Ctrl+N) с разширение 72 pixels/inch и го залейте с в желан цвят. В моя случай избрах нюанс на сив (#dddddd). Двоен клик по слоя, за да го разблокираме. Даваме му име Фон. Отново двоен клик извън рамката на създадения документ, за да добавим снимката с предмета, когото ще разтапяме. С помощта на инструмент Moove Tool (V) пренасяме обекта в новия документ над слой Фон. За ваше удобство именувайте всеки добавен слой. В моя случай дадох име камера. Дублирайте слой камера (Ctrl+J) под име разтопен.

разтапяне в Photoshop


Стъпка 2: Изменяме размера на слой разтопен по показния начин, чрез свободна трансформация (Ctrl+T).

разтапяне в Photoshop


Стъпка 3: Време е за филтър Liquify. Активираме го по пътя Filter  > Liquify filter или клавишна комбинация Shift+ Ctrl + X. Примерно, стрелките в червено показват посоката на вашата деформация. При обработка не забравяйте, че предмета лежи на плоскост и е необходимо запазване на текущата перспектива.

разтапяне в Photoshop


Стъпка 4: В създадените два слоя добаваме маски от пиктограма Add Layer Mask. Ненужното в всеки един слой боядисваме в черно до добиване на предмет с общ контур. Това е втората част на успеха. Проявете максимум от вашето внимание и старание. Възможно е припасване на двата слоя, чрез тяхно местене в плана. В моя случай леко нагоре и в ляво преместих слой разтопен.

разтапяне в Photoshop


Стъпка 5: Слейте двата слоя (Ctrl+E) и отново ползвайте филтър Liquify. Този път за финална козметика на полученото сливане. Отпуснете леко горната част, за да се придобие по-убедителна представа за разтапяне.

разтапяне в Photoshop


Стъпка 6: Добавете нов слой под разтопения обект. Той ще съдържа избрана от вас текстура. Идеята е да се създаде повърхност към общата сцена. Експериментирайте с възможните опции за миксиране на слоевете. 
Дублирайте слоя под име отражение. Поставете отражение под работния слой. Обърнете го огледално по вертикала Edit Menu > Transform > Flip Vertical. Корегирайте позицията, прозрачността. Размийте леко отражението. Добавете маска и с мека четка изтрийте ненужното.

разтапяне в Photoshop


Стъпка 7: Активираме слой с камера и работим с филтър Lens Flare по пътя Filter > Render > Lens Flare. Той ще подсили ефекта на разтапяне и ще придаде необходима реалистичност. Избираме 105mm Prime с 75% Brightness. Корегираме позицията на светлината. ОК за потвърждение.

разтапяне в Photoshop


Резултат

разтапяне в Photoshop

Не знам как ви се струва резултата, но когато го показах на един приятел, той ми отговори, че му прилича на охлюв. Ясно си казах, много съм далече от Микеланджело. Ще се старая повече.

По време на ВСВ немците са носили немски каски. Много яки, от стомана. Днес в дните на XXI век израелска армия носи пластмасови каски. И както е казал Кольо поета - бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити! Тези дни смятам да пробвам една такава. Ще се снимам и после вируално ще я разтопя. От слънцето, много е при мен. Снимката ще приложа за новите си документи. Очаквам вашите резултати.



до нови срещи   ^.^

06.03.2010 profruit 

0 Response to "Разтапяне"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога