Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.
В тази статия ви разказах как лесно да подкараме кирилица в Ubuntu 10.04. Активацията на фонетична кирилица добавя в стандартния аплет за езикова подредба на клавиатурата безличното Bgr. Определено не ми допада този подход и предпочитам превклюването да се индикира от знаменца. Луд на шаренко се радва.

Task Bar


Първоначално е нужно да се добави в директория - ~.icons/flags/* нашите знамена. Бърз начин за създаване на нужната директория става чрез терминала/конзолата. Пишем в нея следната команда и натискаме Enter.
mkdir .icons/flags/ 
bg flagus flag
Създадената папка се намира в вашата домашна папка (Home Folder). Точката пред името говори, че е скрита. Преминете в вашата домашна папка. От меню Edit > Preferences активирайте опция "Show hidden and backup files". Намерете папка .icons и влезте в нея.

Hidden


В папка .icons ще откриете папка flags, която създадохте от терминала. Сложете в нея две снимки за знамена. Въпрос на вкус, дали ще използвате предложените от мен или други.

Flags


По дървото на настройките преминаваме този път: Applications > System Tools > Configuration Editor.

Забележка: System Tools трябва да се добави в меню Applications. Това става с десен бутон върху Applications и последвал избор на опция Edit Menu.

После:
/ – desktop – gnome – peripherals – keyboard – indicator

Срещу параметър showFlags поставяме лястовичка. Готово!

showFlags


Краен резултат.

task bar


Ако по някаква причина се затрие индикатора на клавиатурата, то можете да го върнете на място по следния начин. Десен бутон върху предпочитан бар (task bar) на мишката. Клик по меню Add to Panel... и в появилия се прозорец избираме Notification Area. Потвърждение с бутон Add и следва Close за финал на действието.до нови срещи   ^.^

13.08.2010 profruit 

0 Response to "Индикатор на клавиатурата"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога