Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

SimpleGallery

Наблюдавай диригента
Моят добър приятел М. Ломоносов споделяше "Один опыт я ставлю выше, чем тысячу мнений, рожденных только воображением." Гениално просто и докато сърфирах в нета слушах този позитив отново и отново. Намирам много магнит в диригента. Плачи палячо и сълзите на душата потичат. Кулминацията започва в 1:32 минута. Кодът е музика. Това ме отказа от първоначалното намерение. Попаднах на ръководство за направа на CSS презентация, чрез табове. Повторих нещата, но резултата бе далеч от желаното. Пуснах си отново Placido Domingo. Отпуснах се и ентусиазиран от думите на един Pascal Бог, намерих отговора. Повторих го. Получи се великолепно. Това е всичко. Желая ви успех. Бъдете диригента, когато създавате вашата галерия.

в очакване на нови етикети

Направа на Simple gallery

В тази среща ще опитаме предложението от dynamicdrive.com, наречено Simple Controls Gallery v1.3.

Това е автоматично слайдшоу на снимки, което има навигация за пускане, спиране, превъртане напред - назад. Същественото на този скрипт е:
 • показ в автоматичен режим или ръчен
 • всеки слайд може да съдържа хиперлинк
 • да отваря линка в родителски прозорец или нов
 • всеки слайд може да бъде описан и за целта се появява панел в горната част на галерията
 • безплатен

Стъпка 1

Поставете този скрипт в секция <head> на вашия сайт. Чрез него ще извършвате настройки на желаната от вас галерия, като размери, адреси на снимки и линкове, описания. Срещу всеки код има коментар, което улеснява вашата ориентация. Скриптът има отношение към други два, които се дописват в същата секция

покажи скрипта
Добавяне на поредна снимка и настройка на галерията се свежда до следния код.
["адрес на снимката", "опция_link", "опция_linktarget", "опция_описание"].

Стъпка 2

Добавете следните скриптове към горепосочения в секция <head> на вашия сайт.
jquery v1.4.4.js
simplegallery.js

Стъпка 3

Изтеглете следните картинки и ги добавете към вашия сайт. Те трябва да са в общ каталог с simplegallery.js. Ако снимките са на друго място, редактирайте файла и поставете коректните адреси.
leftpauseplayright

Стъпка 4

Поставете в избрано място на вашия сайт празен DIV с уникален ID атрибут. Скриптът автоматично ще го открие и на негово място ще се появи галерията.

<div id="simplegallery1"></div>

Стъпка 5

Създайте стил (CSS файл), чрез когото да позиционирате галерията в вашия сайт и допишете следния код, нужен на описанието, което се явява над снимката.
#simplegallery1 .gallerydesctext{
text-align: left;
padding: 2px 5px;
}

Извор:
Simple Controls Gallery v1.3
Демо Simple Galleryдо нови срещи   ^.^

29.01.2011 profruit 

2 Response to "Simple Gallery"

 1. am-am Said,

  Вай, вай, вай, каква красота :))))
  Ще го разучавам, благодаря, че си се сетил за мен :Р Само дето не мога да го ползвам в webnode, че там само бодито е достъпно. С толкова глупости съм зает, че нищо чудно не ми остава време за такива интересни неща. Сърцераздирателна е тая ария, в началото те отпуска удобно, а после те разтърсва, сякаш си в кома и се нуждаеш от това.

  лека :)

   

 2. Profruit Said,

  Много мощни етикети. Препоръчвам:
  sastarqvane
  печен врат от жираф
  чили статуя
  chiliiski naroden tants
  posdrav na arabski
  франция лион фирми за заварчици
  tapkala donka sudjuci
  kak da nau4im java skripta
  ръчна бургия за колове
  turski kogusi
  ogledalno prodaljenie na snimka
  нужен ли е на велосипеда маховик

   

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога