Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.Всички сме в Матрицата.
Някои са повече.Подобна утилка силно ми липсваше. Включване и изклювчане на периферия към Ubuntu система по нищо не се подразбира и това ме държеше нащрек, да не повлече порт или самото устройство.
В Windows това е "балончето" в трея, което оповестява инициализиране или разединение на такова устройство. В Ubuntu нещата не са такива. При включване на флашка, мобилен телефон, цифров фотоапарат и т.н. нищо не се случва и възниква въпрос - системата определила ли е или не?
Еднократна инсталация на тази малка програма и вие винaги ще бъдете в течение на събитията при включване или изключване на устройства чрез USB. Приложението с лекота определя web-камери, цифрови фотоапарати, GSM телефони, iPod и много други.

"udev-notify е създаден от Красимир С. Стефанов (lokster) като част УСУ Линукс.
Той е изцяло пренаписана версия на по-стария hal-notify, който използваше HAL, и от доста време беше част от УСУ."

Ubuntu притежава възможност да показва модален прозорец с помощта на notify-osd.
Например, така изглежда съобщението за успешно Wi Fi съединение към интернет.

Ubuntu wi-fi

А така на будилника

Ubuntu будилник


Това е познатия Radio Tray, който е закован на латиноамериканска салса.

Ubuntu radiotray


На практика модалният прозорец изплува, за да съобщи настъпило изменение. Клик по него нищо не дава, просто оповестяване за момент от време. Прозорецът може да се модифицира по желание.

Аз не ползвам тапети, никакви червени ферарита, никакви силиконови надупени каки. Десктопът ми е черен, без икони и този вид на прозореца ме устройва. Инсталацията на udev-notify получи 100 бала оценка от мен и опозна всички известни марки и кучи такива.

Nokia 5800 XpressPhilips GoGearUbuntu bluetooth


Изключване на устройства.

SanDisk USB 4GB DiskWeb camera

Skype за Ubuntu порасна до версия 2.2, но интерфейса му остава дървен, същото важи за приходящите съобщения. И след като упоменахме notify-osd остава да пренасочим тези съобщения към същия.

Влизаме в настройките на Skype и избираме пункт Notifications. Търсим Chat Message Received. После активираме кутийките по начин от снимката и слагаме нужния скрипт. Бутон Applay слага край на телодвиженията и се радваме на придобивката.

Ubuntu Skype

Доказано е, че изплуващите съобщения превключват мозъка в режим на очакване. Прекалено малопроизодителен режим. По-зле е само състоянието на сън. Всъщност аз не ползвам Skype и казано до тук бе намек, че може с леки усилия да се модифицира към добро.


до нови срещи   ^.^
27.05.2011 profruit 


0 Response to "Udev-notify Ubuntu Paranoid"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога