Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver

Ubuntu e като lego конструктор. В умели ръце се превръща в всичко. Потребителският му интерфейс може да се промени до неузнаваемост. Ubuntu може да бъде маскиран като Windows XP или Windows 7. Подобен ход е разбираем. На много не им харесва интерфейса на Ubuntu и се опитват да повторят този на други операционни системи. Такъв опит още е да направят Ubuntu копие на Mac OS X. Аз не съм привърженик на подобни упражнения. Нещо повече, харесвам Ubuntu, заради своята самобитност, но от чисто любопитство към новото Ubuntu 11.04 реших преди да го разкарам, да го преобразя в Leopard. Не ми допада Unity, това е отговор на разкарам.За целта има проект Mac4Lin. Авторите му са се отнесли доста амбициозно - Linux да прилича максимално на Mac OS X Leopard.

Инсталация на Mac4Lin

Изтегляме нужен архив в домашния каталог. След разархивиране включваме терминала. Преминаваме там и инсталираме с права на потребителя (не root).

cd ~/Mac4Lin_Install_v1.0
sh ./Mac4Lin_Install_v1.0.sh


Съгласяваме се с всички въпроси на скрипта. В края на инсталация виждаме примерно такъв вид.

Mac4Lin

Като начало добре, но желателно нещо по-свежо. Продължаваме тогава.

Инсталация на тема GTK Leopard


Тази тема изтегляме от devianart. Идейно е да изтеглите сходни теми от gnome-look.org. Това може да стане с ключова фраза "GTK Leopard". В моя случай втора кожа е GTK Leopard2. Повече кожи дават възможност за комбинации според вкуса ни.

Изтеглените теми слагайте също в домашния каталог. Инсталацията им се свежда до клик с десен бутон на Desktop каталога - Change Desktop Background > Theme > Install. Посочваме пътя до кожата и готово.

GTK Leopard Ubuntu


Настройка на темата


Избираме:
Контрол бутони - GTK Leopard
Рамка на прозореца - GTK Leopard2
Икони - Mac4Lin_icons_v1.0

В Mac OS бутоните се намират в ляво, за което в терминала въвеждаме следната команда:

gconftool-2 --type string --set /apps/metacity/general/button_layout "close,minimize,maximize:menu"


Обърнете внимание на тази снимка, те са в дясно, но след изпълнение на командата ще отидат в ляво.

Leopard Ubuntu

В свойствата на горния панел е необходима корекция. Задаваме височина не повече от 22 пиксела, иначе се наблюдава прилепнала тънка ивица. Долния панел премахваме.

Ubuntu panel properties

Последно движение от ваша страна е да отворите Ubuntu Software Center и чрез него да инсталирате Cairo Dock. Това е програма, която ще инсталира панел в стил Mac OS. В края на инсталацията ще го намерите в Application > System Tools > Cairo Dock. Добавете го в StartUp Applications, ако искате да бъде постоянен. Ако се разровите в свойствата му (с десен бутон на мишката) ще намерите доста шарениики, които може да прибавите в вашия Leopard Ubuntu.

Ubuntu Cairo Dock

Mozila Firefox също подлежи на козметични промени. Подходяща тема например, е Silvermel. Аз ползвам Foxdie (Graphite).

За пълна мимикрия е необходим тапет за заден фон и огризка - логото на Mac OS. Последните две елементарно се намират из просторите на интернет. Големият брат Google ще ви го поднесе на тепсия с подходящи ключови фрази.

В края на упражнението ще получите сходен резултат.

Leopard Mac OS theme for Ubuntu 11.04


извор: Mac4Lin Project Documentation


до нови срещи   ^.^
17.06.2011 profruit 


0 Response to "Leopard Mac OS тема за Ubuntu 11.04"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога