Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Картата в ляво показва вашето местонахождение, отбелязва с знаме страната в която се намирате и извежда вашия IP адрес. Бързам да ви успокоя. Резултатът виждате само вие и не се колекционира. Много е просто. Изпълнението е класически фрейм (<iframе>), който съдържа javascript-код и реално се намира тук.

Javascript-кодът се изпълнява от вашия компютър. По-точно от вградения интерпретатор в браузъра ви, с когото разглеждате блога ми. Така, че можете да сте напълно спокойни за вашите посещения тук. Идеята е друга. Отдолу има хиперлинк (More information), който води към ресурс. Преминете по него. Попадате на ново място и преминете от менюто "Browser Detection". Това е HTTP_User_Agent checker. С думи прости - извежда с какъв браузър се намирате в интернет, ОС-ма и др.


Javascript и PHP са езици за уеб-програмиране. В техните интерпретатори има функции/методи за определяне на User Agent, ОС-ма. Проблемът е, че има сайтове, които дискриминират по операционна система или браузър. Тези сайтове ползват споменатите функции. Най-вече се допитват до глобалния супермасив $_SERVER и от него извличат нужната информация. Сравняват и после решават според заложената логика на сайта им. Попадал съм на ресурси, които ме дискриминираха по ОС-ма.След като ползват споменатите методи, защо и аз да не ги заблуда?

В примера си, ще се придържам към операционна система Ubuntu 10.04 LTS и заветния браузър Mozila Firefox v6.0. Показаната техника важи и за windows-версията на Firefox. Ще маскираме Firefox като IE8, а системата като Windows7 Ultimate x64, след което ще пробваме резултата в няколко "чекера".

Знам, че има Add-On за целта, но той е за хацкерите.

В адресното поле на Firefox набираме ключова фраза about:config. Посреща ни предупреждение, с което се съгласяваме.

А полето на филтъра (под адресното поле) набираме ключова фраза general.useragent. Разбира се мозилистите не са се потрудили, да ни поглезят относно намерението ни, защото са скрили опцията general.useragent.override.

Създаваме я. Кликаме на празно място с десен бутон и от контекстното меню избираме New > String. Изкача прозорец и пъхаме general.useragent.override. Следва ОК, а след него пъхаме значението какви искаме да бъдем.

По условие на задачата това е следния ред:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)

Тъпчем, ОК и готово. Вече сме маскирани.

Ако пожелаем да бъдем истински преминаваме същия път. Десен бутон на опцията и Reset.

Нека тестваме познатите великани. Искам да изтегля IE9. Просто искам. Посреща ме следното предупреждение
Download Internet Explorer
To install Internet Explorer 9, you need to be running Windows Vista or Windows 7.


Aха, надяваме овчата кожа и ето резултата. Мицрософ пуска, нали съм свой.
до нови срещи   ^.^
13.08.2011 profruit 


2 Response to "Как да сменя User Agent в Firefox"

 1. am-am Said,

  Това засече само доставчика ми на интернет и ме прати в Софето ^^
  Мама Федорка иска да ме жени. Добра готвачка съм си поръчал, да ми трупа сланина за зимата, да я бутам по-лесно. Зимата, не жената. Но още чакам. Хубавите ябълки, свинете ги яли. Гнилите са свободни. Но ги не ща. Ехх...

   

 2. Profruit Said,

  Човек добре и да живее един ден се жени. Човечка добре и да живее един ден се мъжи, Е хайде честито и таз' година булка, догодина люлка. Горе-долу кога ще гърмим с пушката, за да знам да лъсна лачените калеври.

   

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога