Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...

Интерес би било , да се чуе онези минути на яростна защита от героите на Шипка. За мен никакво съмнение, че всяко мятане на камък или мъртво тяло по врага е било съпроводено с върли псувни. Нормално състояние на човешкото обитание, затиснато в ъгъла, напомпено от адреналин и инстинкт за самосъхранение. В армията учеха при атака, да бъде съпроводена с мощно смразяващо ура. Героите по филмите за световните войни атакуват с този вик. Ура, ама грънци, псували са по скалата на бай Наки (емблематична персона от Якоруда, израснал в професията си като каруцар към местното ТКЗС).

Как обаче този момент се развива при евреите? Те не ползват ура в атака.
Глас от публиката. Припомнете ми случай, кога евреите масово са изкачали от окопите в атака. Намирисва леко като комедиен сериал - Путин и Медведев, да чакат на опашка пред кабинета на зъболекар в районната поликлиника.
Невежа! Естествено, че няма да крещят за Иисус и е нормално, да се очакват същите позивни към майката подобно на героите на Шипка. За любопитните, то е твърде оскъдно и се свежда до кибенимат. Парадната форма синоним на ура е доведена до дълго изречение в императивна форма - макат еш!(огнен удар) ахарай!(след мен) кадима леистаер! (напред в атака).

Макат еш? Това пък какъв смислов товар носи - глас от публиката.
Моята интерпретация е неангажираща. Свързвам го с религиозността на тази държава. Тези думи да проклятие и с тях се призовават ангелите на смъртта. Това обаче не работи по една главна причина и си остава нищо повече от смисъла вложен в израза. Пълно глупост е представата, че някъде там в пустинята има окопи и вътре с винтовки и наденат щик стоят давидчовци и мошевци, чакащи командата от командира си за устрем напред. А супер глупост е към този епос, да се добави вражеския окоп. Вътре танка на пустинята - камилата и върху им разни чаршафосани биткаджии с калайдисани саби, които също чакат команда, да изригнат и по средата на бойното поле, да се изколят един друг. Сценаристи на 1001 нощ - вам път към Marvell студио.

Макат еш на арамейски език звучи пулса де-нура. Думата е словосъчетание и първата част има латински произход. Пулса идва от пулс (удар на сърцето) и е метафоричен израз в Талмуда, означаващ болезнено наказание на ниво нефизическа същност на мира. Наказанието е проклятие. По своята същност проклятието представлява словесна конструкция, насочена, да причини вреда на конкретна личност, семейство, дом и т.н. Отстрани изглежда като дистанционна вреда, довеждаща до тежки проблеми, болести, поврат на съдбата. Отлично сформираните проклятия са продукт на емоционално значими моменти: спорове, сватби, помени, но в добавка и нервна възбуда. В повечето случай проклятието призовава свръхестествени сили, да извършат някакви действия довеждащи до изменение на статуквото. Психолозите се опитват да дадат обяснение на проклятието и го свеждат до биоинформационен удар по потърпевшия.

Пулса де-нура е еврейско проклятие. То идва от древността и работи до ден днешен. Пулса де-нура може да се извърши само от евреи срещу евреин. То не работи срещу нееврей и е крайно опасно! Ахмадинеджад е жив.

Пулса де-нура е молитва-проклятие към Всевишния и се призовават ангелите на смъртта и това изобщо не е детска играчка за просветените. Тя има обратен ефект. Ако не сработи благословията на Бог, Той наказва проклинателите, а това означава обстойно премерване. Канон при прилагане на пулса де-нура е да не се извършва срещу сляп или глух евреин. Проклятието се провежда на два етапа. Нощно и дневно. Последното служи като известие към проклетия. Причината написаното тук да го има е вследствие разговор с микрохирург Ели Мизрахи. Главно оръжие е Книгата на пророците. За любопитните това е другата книга, будеща неистов интерес наред с книгата Зоар.

2005г Израел отстъпи земи на арабите по решение на Булдозера. Главният проблем бил, дали Ариел Шарон е евреин. Корените му са белоруски, но майка му е била съботянка. Евреин е всеки роден от майка еврейка и спазващ еврейските традиции. Майка му преминава гиур (конвертация в юдаизма). Въпрос било обаче, кога точно е роден Шарон, преди конвертацията или след.

Проклятието се провежда през минимален интервал от 200 години, но съвременните кабалисти пречупват тази практика. Те не направили пауза от 200години, защото 10 години по-рано те извършват подобно срещу Рабин. Причината пак е отстъп на свети земи на арабите. Рабин подписва договор в Осло и слага начало на Палестинска автономия, а това разързва ръцете на Арафат и довеждат до серия терористични удари под лого интифада. Пролива се еврейска кръв и отговор за Рабин е пулса де-нура. 30 дни по-късно Рабин е застрелян, а 180 дни по-късно Шарон изпада в кома, която се точи вече 6 години. Шарон отстъпи Газа и разруши до основи еврейски домове и синагоги там. Днес Газа обстрелва южен Израел. Кабалистите до толкова стават уверени в правилността на действията си, че започнали процедура срещу наследника на Шарон. - Ехуд Олмерт. Оставката на Олмерт ги отказва от намеренията им, защото той водеше преговори по предаване на Голан.

Кабалистите в своето проклятие не искат смърт. Те искат Бог да извърши своя съд и молят, да се стоварят всички проклятия описани в Тората и Книгата на пророците. Един вид апелация към Божията справедливост с ясно съзнание, че ако жертвата е невиновна, наказанието ще се стовари върху апелиращия.

Шест години на системи не е по-различно от това да си Ленин и да обитаваш леден мавзолей. Душата ти е в тяло на предверието. Основание за подобен ритуал идва от юдейския религиозен закон дин родеф, позволяващ убийство на евреин за отстъп на свети земи на други народи.

И в двата случая премиерите са били предупреждавани многократно от крайнодесните ортодокси. Те не са взимали на сериозно заплахите и саркастично питали колко им остава. Шарон прагматично слагал зареден пистолет под възглавницата си нощем.

Мистичността на цялата церемония е, че се провежда на еврейско гробище в Рош Пина. Водещият е в бяло, докато поддържащия екип в черно в обща численост 35 равина. Участие може да вземе само женен, щастливо живеещ, с брада, над 40 години възраст. Ако проклятието не сработи до 30 дни, те го повтарят. Няма закон в Израел, които да подвежда под юридическо преследване подобно деяние и равините получават от ответната страна възмущение, но пък има видеоматериал около ритуала.

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога