Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Double Commander e кросплатформен файлов мениджър, приличащ на известния Total Commander. За радост Double Commander поддържа плъгините на Total Commander. За съжаление много не знаят за тази програма, а тя предлага редица полезни неща и причината да отделя внимание ще разберете в следващите редове.


Double Commander е двупанелен файлов мениджър, аналог на комерсиалния Total Commander и в linux среда се оказва най-достойната му алтернатива G-512.


dcDouble Commander е двупанелен файлов мениджър, аналог на комерсиалния Total Commander и в linux среда се оказва най-достойната му алтернатива.

Double Commander е безплатен с открит изходен код. Той е кросплатформен и може да бъде инсталиран на Windows, Linux и Mac OS X.

Уговарям се, че ще засегна най-съществените му за мен опции, защото изброяването на пълния списък от възможности ще бъде дълъг и сложен.
Част от тях:
  • Поддържа FTP.
  • Поддържа мрежи.
  • Поддържа счупени архиви.
  • Работи с архиви: zip, 7z, ace, arj, txz и други.
  • Проверка на MD5 суми.
  • Преглед на изображения.

Инсталация на Double Commander в Ubuntu

sudo add-apt-repository ppa:alexx2000/doublecmd
sudo apt-get update
sudo apt-get install doublecmd-gtk

За KDE
sudo apt-get install doublecmd-qt

Силни страни на Double Commander

предлага интерфейс на български език
интерфейс

справя се с архиви създадени в windows. вижда се счупената кодировка.
интерфейс

файл, създаден в windows често се вижда така (снимката долу). решение е прекодиране по желание.
интерфейс

предлага графичен инструмент за редактиране атрибутите на файл.
интерфейс

А Сега Пълно Внимание!
имате каталог, който набъбва ден след ден с нов файл. минава време и забравяте къде какво сте писали, а ви трябва спешно. по правилата на пасивната памет сте сигурни, че го има, но къде точно - камък. това го може Total Commander и страшно ми липсваше до днес.

Пример, да се открие файла, който съдържа следния израз new newClass('profruit')
ключова дума

преминавате в конкретния каталог. създавате маска, ако свиете разширенията до определен тип: .txt или .php, и търсите. резултат:
резултат

Благодарности на Александр Коблов, разработчик на Double Commander.
сайт на програмата


до нови срещи   ^.^
04.08.2012 profruit 

0 Response to "Двупанелен файлов мениджър за Ubuntu"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога