Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
Firefox PDF четец

В живота ни земен случай разни и може по пътя ви да попаднете на подобна ситуация. Tърсейки PDF-ръководство за дадено устройство търсачката на Google ще ви поднесе намерено така.

поиск в Google

Забележете как е форматирано заглавието. Започва с квадратна скоба, а вътре PDF, следва заглавие, а под него в зелен цвят адреса. Адресът завършва с разширение *.pdf.

Това е споделен документ създаден в адобския формат pdf (portable document format).
За браузърът на вашата система следват следните поведения:
  • да го отвори в себе си;
  • да го прехвърли на текущия pdf-четец на системата;
  • да го съхрани на твърдия диск.
Първият случай предполага, че firefox разполага с инсталиран add-on, например, reader, pdf view и т.н.

В зависимост от това как сте настроили любимия браузър може да се развие второ предположение, да го прехвърли на текущия pdf-четец на системата (Use Document Viewer).

Firefox Preferences

Уточнение
Снимката горе е екран от Firefox 17, докато останалите са от Firefox 16.0.2. Различни версии, заради различни машини. И двете са за Linux, но това не бива да ви бърка, ако сте под Windows.


Да го съхрани на твърдия диск означава, че нямате PDF четец, което един ден може да се промени, aко положите усърдие.

Save

Нека се върнем на първо състояние. То е цел на тази среща читателю мой.
Вече споменах версиите, които ползвам на моите машини. Идеята е, че ако вие сте на версия 14 и нагоре отпада необходимостта от инсталация на pdf-add-on-четец в firefox. Преди повече от година Mozilla поде проект, даващ възможност Firefox да рендира PDF чрез HTML5 и JavaScript. Mozilla твърди, че нейния механизъм е по-безопасен при рендиране на PDF. Проектът е наречен pdf.js и той е факт.

Отворете нов таб (tab) и напишете в адресното поле на браузъра about:config. Натиснете клавиш [Enter]. Ще ви посрещне прозорец с предупреждение, стандартна процедура за "чайници", след което напишете pdf в полето на търсачката. Селекцията ще ви покаже подобен резултат.

Sеarch pdfjs.disabled

Намерете име pdfjs.disabled. С десен бутон на мишката превключете от true на false. Tова ще активира вградения pdf-четец. Готово.

Правим нов опит и се наслаждаваме на придобивката.

Firefox PDF четец


до нови срещи   ^.^
17.11.2012 profruit 

0 Response to "Firefox PDF четец"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога