Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...

Firefox PDF четец

В живота ни земен случай разни и може по пътя ви да попаднете на подобна ситуация. Tърсейки PDF-ръководство за дадено устройство търсачката на Google ще ви поднесе намерено така.

поиск в Google

Забележете как е форматирано заглавието. Започва с квадратна скоба, а вътре PDF, следва заглавие, а под него в зелен цвят адреса. Адресът завършва с разширение *.pdf.

Това е споделен документ създаден в адобския формат pdf (portable document format).
За браузърът на вашата система следват следните поведения:
  • да го отвори в себе си;
  • да го прехвърли на текущия pdf-четец на системата;
  • да го съхрани на твърдия диск.
Първият случай предполага, че firefox разполага с инсталиран add-on, например, reader, pdf view и т.н.

В зависимост от това как сте настроили любимия браузър може да се развие второ предположение, да го прехвърли на текущия pdf-четец на системата (Use Document Viewer).

Firefox Preferences

Уточнение
Снимката горе е екран от Firefox 17, докато останалите са от Firefox 16.0.2. Различни версии, заради различни машини. И двете са за Linux, но това не бива да ви бърка, ако сте под Windows.


Да го съхрани на твърдия диск означава, че нямате PDF четец, което един ден може да се промени, aко положите усърдие.

Save

Нека се върнем на първо състояние. То е цел на тази среща читателю мой.
Вече споменах версиите, които ползвам на моите машини. Идеята е, че ако вие сте на версия 14 и нагоре отпада необходимостта от инсталация на pdf-add-on-четец в firefox. Преди повече от година Mozilla поде проект, даващ възможност Firefox да рендира PDF чрез HTML5 и JavaScript. Mozilla твърди, че нейния механизъм е по-безопасен при рендиране на PDF. Проектът е наречен pdf.js и той е факт.

Отворете нов таб (tab) и напишете в адресното поле на браузъра about:config. Натиснете клавиш [Enter]. Ще ви посрещне прозорец с предупреждение, стандартна процедура за "чайници", след което напишете pdf в полето на търсачката. Селекцията ще ви покаже подобен резултат.

Sеarch pdfjs.disabled

Намерете име pdfjs.disabled. С десен бутон на мишката превключете от true на false. Tова ще активира вградения pdf-четец. Готово.

Правим нов опит и се наслаждаваме на придобивката.

Firefox PDF четец






до нови срещи   ^.^
17.11.2012 profruit 

|

0 Response to "Firefox PDF четец"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога