Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
мъжкото дърво

Ейн Геди от иврит се превежда извора на козлето. Това е името на национален парк в Юдейската пустиня близо до Мъртво море. Тук е основан кибуц Нахал Давид. Кибуцът се занимава с отглеждане на палми, цветарство и бутилиране на минерална вода, а още производство на козметика на основа минерали от Мъртво море.

Тази палма заснех в кибуца и водача на групата ни я представи под името Ец Гевер (мъжкото дърво). Снимката е дело на камерфон Galaxy S II.

Photoshop CS2 в Ubuntu 10.04


Photoshop е основна причина да бъда dual boot. Така и не почувствах пълно щастие с Gimp след близо година даден кредит, за което реших да разкарам Gimp и да подкарам Photoshop CS2 в Ubuntu 10.04. Леко завехнала версия, но за моите нужди напълно достатъчна по възможности (при наличие на време и сили ще споделя как се подкарва Photoshop CS4 в Ubuntu).

Първоначално се налага инсталация на Wine. За целта добавяме следното хранилище и инсталираме:
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get install wine1.3
Поддръжката на Ubuntu 10.04 е спряна, но аз имам основания да не се развеждам с нея. Забега ми е, че ако сте с по-нова версия - инсталирайте wine1.5.

Към инсталация на Wine ще се добави Winetricks. И последния ще трябва да го конфигурирате.

Winetricks в Ubuntu 10.04

Ако не сте наясно къде какво и как да настроите, смело затваряте прозореца и изпълнявате следната команда.
winetricks gecko corefonts vcrun6
И всички нужни пакети от Winetricks ще се установят автоматически. Това е всичко нужно от ваша страна и смело може да пристъпите към инсталация на Photoshop CS2 по познат начин в Windows, next - next - next до финала. Локализрайте вашето Photoshop.exe. Кликнете с десен бутон на мишката и изберете пункт от контекстното меню Open with Wine Windows Program Loader.

Photoshop CS2 в Ubuntu 10.04

Опити за натюрморт, прехванати с новата ми придобивка GALAXY S4, показват начини за снабдяване с вода на нежното ми тяло. Този нож е специален. Купих го в Москва и е неразделно с мене. Изгни му дръжката и все се каня да я запълня с епоксидна смола, но временните неща са постоянни. Омотах го с изолационна лента, най-малкото ще съм сигурен, че няма да почувствам ненадейно силата на тока.


до нови срещи   ^.^
13.07.2013 profruit 

0 Response to "Мъжкото дърво"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога