Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Към днешна дата оставам верен почитател на операционна система Ubuntu 10.04 и твърд привърженик на браузър Firefox. Спряната подръжка на системата се отрази на браузъра и това ме подтикна към поредна среща.

Ubuntu 10.04 спря своето развитие през април 2013г. Това доведе до застой в обновяването на браузър Firefox за Ubuntu 10.04. Забелязах, че под Windows Firefox достигна версия 23, докато под Ubuntu 10.04 закова на версия 20.
Firefox за Ubuntu 10.04

Опитите за обновяване до версия 23 чрез хранилищата на Ubuntu, рапортуваха в терминала, че съм на най-нова версия. Разбира се, това ме подсети за тема
Инсталация на Firefox в Ubuntu 10.xx.

От страницата
Download Firefox in your language

изтеглих копие за Linux и по описан в гореспомената тема инсталирах Firefox 23. Всичко протече чудесно в рамките на минута. Инсталацията обнови версията до 23.0.1, прегледа добавките и възприе профила ми в система. Просто красота от кралски пеперуди.

Firefox-23 за Ubuntu 10.04

След подобна интервенция аз разполагах с две версии на браузър Firefox.
  1. Firefox 20 for Ubuntu Canonical
  2. Firefox 23.0.1
Като остаряла реших да се отърва от първата и заедно освободя 42MB място на твърдия диск. Чисто и просто влязох в софтуерния център на Ubuntu и премахнах връзките към първата.

Ubuntu_Software_Center за Ubuntu 10.04

След което ръчно разкарах остатъците в:
/usr/bin/firefox/*
/usr/bin/firefox-oldest-version
Естествено не пипаме в скрития каталог ~/.mozilla. Той идва наследство за новата версия.

каталог .mozilla в Ubuntu 10.04

Не закъсняха и изненадите.
Изчезна краткия път в меню Applications > Internet > Firefox browser, когото се възстановява, чрез редакция на менюто. Подобно е в LinuxMint. За целта посочвате изпълнимия файл и задавате изображение за икона.

създаване на кратък път Ubuntu 10.04

Идейно си добавих alias, в случай, че стартирам браузъра от терминала.
alias firefox='/opt/firefox/firefox & exit'

Не закъсня и голямата изненада. Вижте сами, като откриете разликата.
Тази снимка е от Firefox 20 for Ubuntu Canonical,

Firefox 20 for Ubuntu Canonical

а тази от Firefox 23.0.1

Firefox 23.0.1

И това усетих след като попаднах в сайт с криво написана галерия. Компютърът увисваше и едва зареждаше страницата. Усетих, че ако изключа интерпретатора на JavaScript, ще мога по-бързо да се ориентирам ... но останах изненадан от липсата на флаг (бутон) за целта.

Има обяснение за подобен подход от страна на Mozilla. Главният мотив е, че бай Петко, Сульо и Пульо идея си нямат що за животно е JavaScript. И решили, да скрият този бутон и оставят JavaScript включена по подразбиране ... най-малкото да не им "чупят" страниците на същите уеб-майстори.

Големите обаче знаят и поредната снимка говори как.

Enable Javascript in FF 23

true - пуска, а превключване на false - спира. Приемете обаче, че не е комфортно за едно спиране/пускане на JavaScript, да се прибягва всеки път до подобен начин, което ме накара, да потърся Add-ons за Firefox. Избрах SettingSanity, на разработчик Andy с ник RealityRipple.

Сладкото на тази добавка е, че връща познатия интерфейс за Enable Javascript, а още възможност да закачите превключвател на тулбара, който спестява ровичкане по менюто.

Enable Javascript in FF 23

до нови срещи   ^.^
05.09.2013 profruit 

0 Response to "Enable Javascript бутон за Firefox 23"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога