Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Най-удобният начин за Добрия да гледа клипове за Добрия е чрез VLC плейъра. Дори има посветена рубрика в десния сайдбар за това, където подбирам клипове само за Добрия!

В моя Top 10 Movie каталог челната тройка оглавяват филмите
Тези три филма ме изпълват с енергия. Вливат ми сили, вяра, оптимизъм, заряд и затова профилактично си ги пускам сутрин след сън или вечер, когато се прибера вкъщи. След тях всичко, което се осмелява да се нарича филм, намирам за жалка латиноамериканска боза или турска сапунка.

Ситуацията налага удобство за представяне, а такова предлага преди всичко YouTube. Нещата обаче преляха до цинизъм, ярко изразен в тъпи коментари или изплуващи препратки към адреси, лайкове и прочие тъпня. Наточил си се е и изведнъж екрана се обсипва с малоумия, които се чудиш как да изгасиш. Неправилен клик и те пренасочват към циганската махала. Тъпо и негодувам. Негативизмът се подсилва от случаен краш на Firefox, защото от Chrome изпитвам уртикария.

Цаката е в VLC. Копирате адреса от адресното поле на браузъра и го пляскате в VLC (Media -> Open Network Stream -> Network -> Paste -> Play), след което гледате гладко без всякакви дразнещи надписи.

VLC

В случай, че разполагате с аудиоуредба, то е неизбежно настройката на еквалайзер. Сигурен начин съседите ви да знаят, че вие се презареждате!

VLC

до нови срещи   ^.^
21.12.2013 profruit 

0 Response to "Най-удобният начин за гледане на YouTube"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога