Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
Оживяването на постпроцесор в Cimatron има своите нюанси, които ще разгледаме тук.
От инсталацията на Cimatron вие получавате DEMO постпроцесор, който става за общо развитие с учебна цел, но не и за конкретна CNC машина. Ако любопитството ви не издържа, какво умее той ще забележите, че интерфейса не го отчита.

неактивен постпроцесор

За целта у вашата система е необходимо наличие на три файла с еднакви имена, но с различни разширения: def, dex и exf.

Например:
  • hs-4xo.def
  • hs-4xo.dex
  • hs-4xo.exf
Файловете се разполагат в папка C:\Cimatron\CimatronE\Program\IT\var\post, като името на втората папка (CimatronE) може да варира.

Например:
  • CimatronE
  • CimatronE90
  • CimatronE_90
папка post

При именуване на файловете е препоръчително да се придържате към латинска кодировка от максимум 6 символа. На етап инсталация у вас ще бъде наличен само DEMO постпроцесор, докато на снимката горе виждате още постпроцесор hs-4xo, който е конкретен за CNC машини HAAS: VF-4/Super, VF-7, G-512.

Първата ваша стъпка е да създадете променлива на обкръжението с наименование RC.
Cimatron търси тази променлива, за да визуализира постпроцесорите в своя интерфейс.

RC = C:\Cimatron\CimatronE\Program\IT\var

променлива на обкръжението

Няма значение, дали RC ще бъде променлива на системата или на конкретен потребител. Windows е нечувствителен към регистъра на символите и е все тази за името RC или rc.

Наблюдателните вероятно са забелязали разминаване в пътищата между текста и снимките. Историята при мен е, че по време на (пре)инсталацията на XP Pro SP3 бях включил смартфона си да се зарежда през USB и Windows-инсталатора засече дисковете на телефона. На свой ред не отчетох този пропуск и системен диск при мен стана F вместо традиционния C. Логичните поздрави на майките на микромеките.

Главния ритуал е извършен, но за да стане активен е нужен импорт на модел. Едва тогава ще имате достъп до постпроцесора.

DEMO постпроцесор

и понеже засегнахме модели машини на HAAS, то добавения за тях постпроцесор съответно.

HAAS 4x постпроцесор


до нови срещи   ^.^
22.03.2014 profruit 

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога