Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Редактор по подразбиране в Linux-дистро LinuxMint e pluma. Конкретно Pluma 1.2.0 в разглеждания случай. Включен в съставна команда sudo за редакция на файл

команда

е възможно в края на вашите действия да сипе грешки в терминала. Намирам за много дразнещо.

край на командата

Без значение е привилегията sudo или gksudo, която се назначава, предупрежденията са еднозначни. Внимателен прочит е отговор на проблема. Gtk-библиотеката на pluma се опитва да пише в файл /root/.local/share/recently-used.xbel. Приятелски заявява, че няма подобен каталог или файл.

recently-used.xbel е файл, в когото pluma съставя хронология относно последните достъпени файлове. Това е своеобразен XML-файл, дело на Python XML Special Interest Group, а транскрипцията XBEL означава XML Bookmark Exchange Language.

Решението е да създадем въпросния каталог.
sudo mkdir -p /root/.local/share

При последвала редакция на файлове под супер права, pluma престава да сипе грешки в терминала и коректно показва списъка.

хронология в pluma

до нови срещи   ^.^
18.10.2014 profruit 

0 Response to "Gtk-WARNING **: Attemping to set the permissions"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога