Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Притежателите на Ubuntu система с видеокарта от nVidia възможно са забелязали, че след инсталация на проприетарен драйвер за видеокартата липсва възможност за ръчно управление на скоростта на вентилатора в графическия интерфейс - NVIDIA X Server Settings. Вентилаторът се върти с скорост по подразбиране зададена от инсталатора.
NVIDIA-X-Server-Sett

Инсталация

При желание нещата да бъдат подвластни на вас се налага инсталация на допълнителен компонент Coolbits.

Предупреждение.
Изпълнявайте описаните долу действия на ваш риск и страх.

Стартирайте терминал, след което изпълнете в него следните две команди:
sudo nvidia-xconfig
sudo nvidia-xconfig --cool-bits=4
Рестартирайте системата. Отново влезте в меню NVIDIA X Server Settings и преминете в раздел Thermal Settings. По замисъл се появява допълнителна настройка (Enable GPU Fan Settings), която изисква съглашение при активация.

Agreement

NVIDIA-X-Server-Sett

Изменението на плъзгача отчита в проценти скоростта на въртене на перката от максимално възможната за вентилатора.

Пояснение

cool-bits=1 възможност за overclocking или downclocking на GPU
cool-bits=4 възможност за ръчно управление на вентилатора
cool-bits=5 активира едновременно горните две възможности


до нови срещи   ^.^
15.08.2015 profruit 

0 Response to "Контрол на вентилатор в nVidia-видеокарти"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога