Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


На смартфон или таблет под управлението на Android ползвам три достъпни начина за гледане на видео-съдържание.

Виртуалното пространство предлага свободен достъп до пиратски филмови заглавия в реално време, но масово се ползва флаш-плейър. Примери като този океани.Първоначално разрешаваме инсталация в системата от неизвестни източници, след което инсталираме от APK-файл флаш-плейър.Последна текуща версия е Ice Cream.Тя успешно работи на следните устройства:
  • iRulu N900 - android 4.0.1
  • Samsung Galaxy S II - android 4.1.2
  • Samsung Galaxy Tab 3 - android 4.4.4
  • Pilot TV - android 4.4.4
  • Meizu M2 Note - android 5.0.1
Следва инсталация на Dolphin браузър от Google Play Store. този браузър не игнорира наличието на flash-plugin в системата за разлика от Chrome или Firefox.
В настройките му задаваме агента, да имитира десктоп, което изисква пълна версия на сайта и включване на флаш. Това е всичко.

Рецептата не е универсална, защото по описания начин други две мои android-устройства отказаха. Dolphin браузър не вижда flash-plugin, така че проба - грешка ще разберете на място как стоят нещата при вас.


Втори начин за гледане предлага torrent-клиент - Torrent Stream controller. Google Play Store не го предлага и може да го набавите от официалния му сайт.Първоначално зареди 599 тв-канала. При желание може да добавите нови.Клиентът се включва към пиъри, но самото възпроизвеждане на съдържанието става, чрез видео-плейър на системата.Канал MTV Hits. Качеството е посредствено, но на малък екран с ниско разрешение това се замазва.Клиентът изисква наличие на Ace Steam Engine. Предлага се автоматично, но се инсталира след ваше съгласие. Дразни начина на пълно изключване на Engine-а. Трябва да влезете в неговите настройки и от падащото меню да изберете съответния бутон Quit.
Android предлага IPTV. Едноименното приложение в Google Play Store ми дава възможност да гледам български тв канали.Примери:Създайте каталог iptv, а в него поместете файл *.m3u.M3U-файлът съдържа адресите на сървърите стриймващи конкретните канали.
Изглежда така. Конкретен формат на запис, следва име на канала, а под него адрес, порт, протокол.
...
#EXTINF:-1,BG DNES
http://80.72.95.40:8088
#EXTINF:-1,Kanal 6
http://84.54.139.86:91
#EXTINF:-1,bTV
http://5.32.183.177:4080/udp/224.0.0.110:1234
#EXTINF:-1,NOVA
...
На практика подобни емисии не живеят дълго. Първоначално те са насочени към абонати на съответни кабеларки. Следва тяхното свободно споделяне в мрежата, а това води до нови "народни" зрители. В момента когато провайдърите се усетят, че маймуните на клона натежат, следват нови поправки и така играта започва от начало. Ключовите изрази за търсене в мрежата са IPTV + #EXTINF + името_на_канала. От ваша страна следва редакция на *.m3u - файла и проба-грешка.


до нови срещи   ^.^
13.02.2016 profruit 

0 Response to "Народно кино под Android"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога