Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели форматирани под Ext2/Ext3/Ext4 в всички версии на Windows, включително Windows XP. Особено ценно за машини с Dual Boot (Windows-Linux).

Ако вашето Linux-дистро ползва спомената система форматирана под Ext2/Ext3/Ext4 и в момента сте под Windows, спокойно може да се обърнете към linux-съдържанието и да оперирате с него по ваше желание.

Paragon ExtFS for Windows е условно безплатен и може да се изтегли от този адрес.
http://www.paragon-software.com/home/extfs-windows/

Особеното на инсталацията е, че инсталатора изисква ключ и сериен номер, когото ще получите след регистрация на сайта на Paragon Software. Отнема минимум време, а в отговор ще получите необходимото, за да продължите инсталацията. Запазете ключовете, защото може да ги ползвате в последвали неограничено на брой инсталации.

регистрация

Поглед на състоянието в Windows Explorer под Windows XP. Прозорецът в дясно монтира или демонтира Linux-дяла. Той съответно се появява като локален диск H в My Computer.

монтиране

Произволен текстови файл sam.txt с влачене е преместен в домашната ми каталог под Ubuntu.

ubuntu desktop

Последвал рестарт и преход в Ubuntu. Става ясно, че довлачения от Windows текстови файл е притежание на root.

права

Поглед на състоянието в Windows Explorer под Windows 7.

windows 7

Срещу непредвидени действия прозорецът на Paragon предлага възможност за активиране запис.

read only

Пореден прихванат екран на Dual Boot. Windows 8.1 - Android 4.4.4. Поглед в Disk Management.

disk manager

Нищо интересно и нищо познато от файловия управител на Android. Просто раздели на Android под Ext4, съдържащи системни файлове.

android дяловедо нови срещи   ^.^
30.07.2016 profruit 

0 Response to "Paragon ExtFS for Windows"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога