Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Nautilus в Ubuntu 14.04 предлага прозорец под име "Connect to Server". Много удобен графичен инструмент за съединение под различни протоколи към съответен сървър. В един момент този прозорец се запълва с шлака и става неудобно търсенето на съответния адрес. Шлаката е резултат от работата на рутера в домашната мрежа. Напускането на обхвата и последвало съединение води до назначаване на нов адрес, когото следва да се напише в прозореца на Connect to Server. Старият обаче увисва, без възможност за редакция.

Connect to Server

Решението е просто. Всяко съединение се добавя в XML-XBEL файл на адрес:

~/.config/nautilus/servers

И отвътре изглежда така.

Markup файл servers

Може да започнете на чисто, ако го пратите в небитието с тази команда.

rm ~/.config/nautilus/servers

или пък да го редактирате. Интуитивно затривате шлаката между тагове bookmarks с тази команда.

gedit ~/.config/nautilus/servers

Активните връзки при мен доведоха файла до този вид.

редакция на файл servers

Съхранете измененията, а това моментално ще рефлектира в прозореца на Connect to Server. Обърнете внимание, че редактор gEdit по автомат прави копие на файла в споменатия каталог.


до нови срещи   ^.^
22.10.2016 profruit 

0 Response to "Как да изчистя кеша в Connect to Server"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога