Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
Radiotray в действие

С Radio Tray се запознахме преди 5 години. Програма работеща в трея на системата. Нещата се промениха по логичната верига. Версията на системата и радиото пораснаха. Към днешен ден Ubuntu изглежда така.

терминал в Ubuntu 16.04

Инсталация на Radio Tray

Още веднъж описание на инсталацията.

sudo add-apt-repository ppa:micahg/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install radiotray


Редакция и версия на Radio Tray

Редакцията става с десен бутон на мишката. Добавяте нова станция, пишете име и нейния адрес. Съхранявате. Позната манипулация. Новото е версията на плейъра.
Възможен проблем на Radio Tray

Веднага след инсталацията може да намерите стартера на Radio Tray в лупата на Ubuntu. Програмата стартира. Появява се икона в лентата на Unity и до тук. Описаният проблем се оказа масово дискутиран в виртуалното пространство. Решение се оказа инсталация на допълнителен пакет.

sudo apt-get install python-xdg gir1.2-appindicator3-0.1

Готово! Приятно слушане!

radiotray

извор: forum.ubuntu.ru


до нови срещи   ^.^
03.12.2016 profruit 

0 Response to "Radio Tray под Ubuntu 16.04"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога