Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver

Творчеството на Depeche Mode за мен е безсмъртно и често запълвам вакуума, като си пусна тихо пореден техен албум. Така в един момент попих песента им "богохулни слухове". Финалният момент на тази песен зацикли в съзнанието ми. То ме презареди и на свой ред започнах да си играя с бутон превъртане. И така цял следобед. Реших, че ще е по-удобно, а ако изкормя дрогиращия фрагмент от песента, но не знаех как. Шаманите посочени от търсачката предлагаха редица графични програми. Следвайки инструкции, аз удрях на камък. Пред мен се разгръщаха интерфейси замислени за дебили или дипломирани вундеркинди. Майките и всичката там рода се смирих, че тези вируални фъшкии само ми губят времето и нервите.

Спомних за конзолата и утилка ffmpeg. Радост вкъщи. След като се запознах с нея и направих опит, се оказа, че тя е идеалния Джак MP3 Изкормвач.

Инсталация на ffmpeg в Ubuntu 16.04

ffmpeg в моята система не бе инсталирана, за което набрах лаконичната команда.
sudo apt install ffmpeg

Прошка

Аз съм за свободното вероизповедание, но се дистанцирам от религиозните догми. Допада ми версията на индианците. Те наричали Бог - Великия дух. Не съм индианец за което ползвам Вселената, като обръщение към Висшата сила. Тънкият момент е, че следва кражба на интелектуална собственост. Великият дух отрича кражбата, следователно няма да работи. И тук идва Прошката.

Изречете от сърце:
Съжалявам много!
Прости ми!


След този ритуал се включих към путинсткото виртуално пространство и от първия линк свалих blasphemous-rumours.mp3 на моя десктоп.

Акция

Фрагментът има начало и край. Той се задава в секунди. Помощ за тези секунди ще окаже плейър Qmmp.

плейър Qmmp

В ляв горен ъгъл се вижда началото на фрагмента 5мин и 8секунди. В секунди 308.
Ясно се вижда и продължителността на песента 6мин и 22секунди. В секунди 382.

Изкормяне

Създадох копие на blasphemous-rumours.mp3 до кратко blarum.mp3. За всеки случай, да не стане като в 1917г.
cd Desktop
ffmpeg -ss 308 -t 74 -i blarum.mp3 wakeup.mp3
-ss 308 начало в секунди
-t 74 продължителност на изкормяне ( 382-308=74 )
blarum.mp3 входен файл
wakeup.mp3 изходен файл

Изкормяне

Всичката тази космология около изкормянето на фрагмента отнема по-малко от минута. Откъса ще бъде ползван за рингтон и мелодия за събуждане.


до нови срещи   ^.^
19.08.2017 profruit 

0 Response to "Джак MP3 Изкормвач"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога