Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...


Четките на програма photoshop се описват с файлово разширение ABR. Пряко кликане по подобен файл и асоциирането му с програмата не дава възможност за предварителен преглед на вида им. Това е много неудобно, защото реално потребител може да се запознае с изгледа на четка или комплект от такива, едва след като зареди файла в photoshop.

Находчив програмист по име Robert Redwood с ник Bio е разработил и предложил безплатна своя програма, наречена ABRView. Програмата е апликация и тежи едва 150кВ. Тя не се нуждае от инсталация. Поместена в общата папка с четки облекчава работата с програмата. Достатъчно е да укажете пътя на папката с вашите четки, а после да кликнете по избран файл и програмата ще ви покаже в своя прозорец изгледа им. Така вие преценявате струва ли си да се зарежда дадения комплект в photoshop. В края на прегледа програмата генерира папка с снимки на четките. С получената папка разполагате по ваше усмотрение.

Папка с четки и прозорец на програма ABRView
ABRView
кликни ме за голям размер [854 x 586]

Програмата е малка с интуитивен интерфейс. Разработчикът се е постарал да помести учебен видео клип за работа с ABRView на своя сайт.
За сега развитието на програмата е в бета стадий, но при мен работи коректно.



ABRView (Beta)
http://www.easyelements.com


abrViewer.NET 2.0 e аналогична безплатна програма от друг разработчик -Luigi Bellanca . Програмата е апликация и тежи едва 196кВ. Тя не се нуждае от инсталация и се стартира практически от произволен носител: CD, USB Flash или Hard Disk. Достатъчно е да укажете пътя на папката с вашите четки, а после да кликнете по избран файл и програмата ще ви покаже в своя прозорец изгледа им. Програмата предлага регулировка по размер на пиктограмите, цвят, съхранение на панела и прочие.В края на прегледа програмата генерира папка с снимки на четките. С получената папка разполагате по ваше усмотрение.

Папка с четки и прозорец на програма ABRView.NET 2.0
ABRView
кликни ме за голям размер [732 x 534]

Важно!
Ранната версия abrViewer.NET 1.0.1 изисква наличе на Microsoft .NET Framework и не работи под Windows Vista.
abrViewer.NET 2.0 не изисква наличие Microsoft .NET Framework и работи под Windows Vista.




abrViewer
http://abrviewer.sourceforge.net






до нови срещи   ^.^

28.04.2009 profruit 

0 Response to "ABRView"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога