Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver

Четките на програма photoshop се описват с файлово разширение ABR. Пряко кликане по подобен файл и асоциирането му с програмата не дава възможност за предварителен преглед на вида им. Това е много неудобно, защото реално потребител може да се запознае с изгледа на четка или комплект от такива, едва след като зареди файла в photoshop.

Находчив програмист по име Robert Redwood с ник Bio е разработил и предложил безплатна своя програма, наречена ABRView. Програмата е апликация и тежи едва 150кВ. Тя не се нуждае от инсталация. Поместена в общата папка с четки облекчава работата с програмата. Достатъчно е да укажете пътя на папката с вашите четки, а после да кликнете по избран файл и програмата ще ви покаже в своя прозорец изгледа им. Така вие преценявате струва ли си да се зарежда дадения комплект в photoshop. В края на прегледа програмата генерира папка с снимки на четките. С получената папка разполагате по ваше усмотрение.

Папка с четки и прозорец на програма ABRView
ABRView
кликни ме за голям размер [854 x 586]

Програмата е малка с интуитивен интерфейс. Разработчикът се е постарал да помести учебен видео клип за работа с ABRView на своя сайт.
За сега развитието на програмата е в бета стадий, но при мен работи коректно.ABRView (Beta)
http://www.easyelements.com


abrViewer.NET 2.0 e аналогична безплатна програма от друг разработчик -Luigi Bellanca . Програмата е апликация и тежи едва 196кВ. Тя не се нуждае от инсталация и се стартира практически от произволен носител: CD, USB Flash или Hard Disk. Достатъчно е да укажете пътя на папката с вашите четки, а после да кликнете по избран файл и програмата ще ви покаже в своя прозорец изгледа им. Програмата предлага регулировка по размер на пиктограмите, цвят, съхранение на панела и прочие.В края на прегледа програмата генерира папка с снимки на четките. С получената папка разполагате по ваше усмотрение.

Папка с четки и прозорец на програма ABRView.NET 2.0
ABRView
кликни ме за голям размер [732 x 534]

Важно!
Ранната версия abrViewer.NET 1.0.1 изисква наличе на Microsoft .NET Framework и не работи под Windows Vista.
abrViewer.NET 2.0 не изисква наличие Microsoft .NET Framework и работи под Windows Vista.
abrViewer
http://abrviewer.sourceforge.net


до нови срещи   ^.^

28.04.2009 profruit 

0 Response to "ABRView"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога