Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driverВ този урок за начинаещи ще построим в Solidworks тръба в пространството и ще я свържем с коляно. Това определя използване на инструмент 3D Sketch. В самото начало на чертане маркираме трите основни повърхности в "дървото на строеж"и ги правим видими. По-удобно е в случая,  да се чертае в изометрия. Избираме начална точка и с инструмент Line чертаем, а с помощта на бутон Tab от клавиатурата превключваме избраната плоскост. В края на построението заобляме ъглите с инструмент Sketch Fillet.

Solidworks

Излизаме от инструмент 3D Sketch. Rebuild и влизаме в инструмент Sketch. Маркираме плоскост Right Plane и в нея чертаем контура на бъдещата тръба с инструмент Circle. Това са две концентрични окръжности и център началото на началото на първия 3D Sketch. Rebuild.
Solidworks

Превключваме на позиция Features и активираме инструмент Swept Boss/Base. За Profile ползваме окръжностите, за Path - 3D Sketch. OK за изпълнение. Готово, имаме тръба в пространството.
Условно пропускам инструмент Smart Dimension, защото размерите в случая не са определящи.
Solidworks

Продължение на идеята за строеж на тръба в пространството е да бъде засечена от коляно. За целта чрез инструмент Reference Geometry > Plane, активираме помощна плоскост успоредна на Right Plane, отстояща на нужно разстояние. В нея чертаем Sketch 2. Предполагаемо коляното ще има същия диаметър на тръбата. Затова, докосваме вътрешните стени на същата и получаваме подсказка къде е нейният център. Този център се явява такъв за бъдещото коляно. Всичко това под инструмент Wireframe.
Solidworks

Получения Sketch 2 ще издигаме в пространството, чрез Extruded Bose/Base. Излизаме от Sketch превклюваме на Features, после Extruded Bose/Base. Стиковането предполага няколко начина, но аз строих "сляпо" до средата на пресечената тръба с резултат Merge. В резултат имаме слепени тръби без вътрешно съобщение.
Solidworks

Това налага построение на два допълнителни скеча. Тяхното пресичане ще даде вътрешна връзка на тръбите. Първо работим с главната тръба. Строим спомагателна плоскост, успоредна на основната, малко преди коляното. Вътрешният диаметър на тръбата превръщаме в нов Sketch с същия размер, който чертаем в новопостроената повърхност.
Solidworks

Същия трик прилагаме на коляното. За целта маркираме плоскостта в зелено и ползваме инструмент Convert, a после маркираме вътрешния диаметър (в червено). Излизаме от Sketch и се превключваме на Features. С инструмент Extruded Bose/Base постигаме вътрешното отверстие, като влачим стрелката до средата на главната тръба. Готово, професионална изработка.
Solidworks

Разрез на резултата.


Моята красавица - вашата тръба.
Solidworks


Изрусени мисли
Колко ли време бих спестил вместо написаното да го пренеса на аудио файл? С микрофон в ръка и обяснил по-подробно. Съмнявам се, че от медения ми глас загорски, много девойки биха изпаднали в опиянение. Един ден трябва да опитам.

Използвам случая да поздравя всички евреи с настъпилата Нова 5770 еврейска година. Тази година за тях е знаменателна, защото съдържа еврейското число 77.
Рош hа шана (буквално - глава на годината) е денят, в когото Бог създава Адам,а в превод е понятието човек.

От два дни в Ашдод е Bill Gates. Знаменитата личност е в Израел с личната си яхта. Тя е толкова голяма, че най-голямото пристанище на Близкия изток - Ашдод не може да я приеме на пристан. Бил Гейтс е на частно посещение с намерение да разгледа историческата част на Ашдод, град на възраст над 5000г.


profruit
22.09.2009

0 Response to "YouTube"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога