Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

rotoscope efect in photoshop
Здравейте читатели мои,
следният урок ще ви научи, как лесно и бързо да миксирате действителността с изображения в стил Rotoscope. Терминът "Rotoscope" се е наложил от работата на аниматори, художници на комикси, кинематографисти. Тяхната работа добавя контури на персонажите на фона на действителността при производство на двумерна анимация или телевизионна реклама. Типичен пример за това е филма "A Scanner Darkly" с участие на Keanu Reeves. Разбира се нещата в филма са далеч по-сложни - кадър по кадър и ние ще се спрем на възможността, да приложим този ефект на своя фотография. Задният план ще оставим непипнат, в резултат ще имаме обединение на рисувана картина и реалност.Лятото на 2009г аз водех тези културисти на плаж. Нещо като надзирател, докато те се плацикаха в морето. С себе си винаги нося устройство за регистриране на картина. В случая камерфон nokia 6288, а това пресича материята мобилография.

Тази снимка ще послужи за изходник. Предварително ще я окастря (crop), ще наситя цветовете, леко изостря, повдигна контраста. Ще подтисна моята сянка в долен ляв ъгъл. Респективно потърсете подходяща ваша снимка.

rotoscope efect in photoshop

Нужните козметики са въведени. Резултатът е налице, дори ги татуирах. Напред!

rotoscope efect in photoshop

 Стъпка 1: Изрязване на културистите
Изрязването може да бъде постигнато по много начини. Аз прибягвам до дублиране на слоя и смесване Overlay. По този начин се постига висок контраст и рязка цветова граница. Това улеснява ползването на магнитното ласо (Magnetic Lasso Tool). След като прокараме контур с ласото и се появят "мравките" се връщаме на работния слой. Изрязваме на нов слой (Ctrl+J) рендираните културисти. Слой Културисти copy е непотребен повече и отива в коша.

rotoscope efect in photoshop


Стъпка 2: Прилагане на филтър "Poster Edges"
Този филтър ще анимира културистите и ще свърши голямата работа. Пътят до него е главно меню > Filter > Artistic > Poster Edges. Задайте стойности показани на снимката долу. Възможно е условията при вас да предложат други стойности, затова си поиграйте с плъзгачите за постигане на оптимален резултат.

rotoscope efect in photoshop

Oпааа, както казват селяните, когато настъпят хубава кака в трамвая вместо excuse moi (да се чете сори мой). Имам един ефект и един дефект. Не мисля, че само на мен ми се струва, но левия хишник замазя на Обама, когато е бил пионерче. Дефектът е, че се престарах с татуировките. Те приличат на всичко друго, но не и на татуси. Вие продължавайте, а аз ще се върна да преправя снимката. През това ще ви разкажа един спомен.

Преди много години аз прекарах една почивка с живата легенда Коце Нинов. Ние бяхме на море в гр. Мичурин. Плажът бе на 5мин път от Авраамовия дом. Просвайки хавлиите на плажа следваше ритуал по събличане на тениските. Коце Нинов не изпускаше да възкликне по мой адрес, докато се събличах.
- Телата! Телата!
С това подматяне искаше да осмее рахитичното ми боди, след което следваше събличане от негова страна съпоставимо с изгряване на супернова звезда на плажа.

Мини урок: Татуиране в Photoshop
Снимка с голо тяло отворете в Photoshop. Нетът изобилства от Tattoos-четки в формат ABR. Изтеглете си подобен файл. Той съдържа комплект от четки с разнообразни татуси. Импортирайте ги в Photoshop, чрез бутона Load на Preset Manager. За целта активирайте инструмент четки (Bruches) и там потърсете споменатия бутон.
Създайте нов слой над слоя с голото тяло. Активирайте инструмент четки. Подберете подходящ татус. Задайте размер. С еднократен клик нарисувайте татуировката с черна боя. Размийте леко с филтър Gaussian Blur. Приложете смесване на слоя Multiply. Намалете прозрачността до 70%. С свободна трансформация и Wrap нагодете татуировката по формата и релефа на тялото. Това е всичко.

Този мини-урок би тласнал баба ви в класациите. Какво пречи да я съблечете гола до кръста. От благоприличие сутиена може да бъде заменен от черупки на рапани, с цел да се избегнат презрамките и бандажа през гърба. Тракнете една фотка. После я татуирате виртуално, като хеви-метъл звезда. Черепи, кости, мотори, синджири и т.н. Резултатът разнесете по сайтове за запознанства. За профил Палавата Цецка, а за мото - МоЛя НаБоРиТе на ТаТе да Не ми ПиШаТ.


Стъпка 3: Добавяне на сянка и контур
Върнете на снимката в стъпка 2. На очи се набива друг дефект. Кранът на чешмата също е изживял ефекта на филтър Poster Edges. Затова го изрязваме на нов слой, когото поставяме над слой Рендер. Не забравяме да изрежем и областите заключени между ръцете и тялото.

rotoscope efect in photoshop

Добавена сянка и контур ще подсилят замисъла на нашия проект. Сянка и контур на слой Рендер добавяме от палитра стилове на слоя (Layer Styles). Значенията оградени в червено са примерни.

rotoscope efect in photoshop

Стъпка 4: Почистване на нежелана сянка и контур
Друг проблем на моята снимка е оригиналната сянка на културистите и на оранжевата бетонната маса. Сянката на момчетата заличих, като използвах клониране с инструмент щамп. Добавената нова, чрез стила на слоя ще проработим допълнително. За целта ще разложим слоя и неговите стилове на съставни части. Пътят е главно меню > Layer > Laeyr Style > Create Laeyrs.
Приложената долу снимка показва появата на три нови слоя след прилагане на пътя. С свободна трансформация завъртях сянката, а с помощта на гумичката изтрих ненужните части в отделните слоеве.
rotoscope efect in photoshop


Резултат

rotoscope efect in photoshop


до нови срещи   ^.^

27.03.2010 profruit 

0 Response to "Rotoscope ефект"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога