Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...

rotoscope efect in photoshop
Здравейте читатели мои,
следният урок ще ви научи, как лесно и бързо да миксирате действителността с изображения в стил Rotoscope. Терминът "Rotoscope" се е наложил от работата на аниматори, художници на комикси, кинематографисти. Тяхната работа добавя контури на персонажите на фона на действителността при производство на двумерна анимация или телевизионна реклама. Типичен пример за това е филма "A Scanner Darkly" с участие на Keanu Reeves. Разбира се нещата в филма са далеч по-сложни - кадър по кадър и ние ще се спрем на възможността, да приложим този ефект на своя фотография. Задният план ще оставим непипнат, в резултат ще имаме обединение на рисувана картина и реалност.



Лятото на 2009г аз водех тези културисти на плаж. Нещо като надзирател, докато те се плацикаха в морето. С себе си винаги нося устройство за регистриране на картина. В случая камерфон nokia 6288, а това пресича материята мобилография.

Тази снимка ще послужи за изходник. Предварително ще я окастря (crop), ще наситя цветовете, леко изостря, повдигна контраста. Ще подтисна моята сянка в долен ляв ъгъл. Респективно потърсете подходяща ваша снимка.

rotoscope efect in photoshop

Нужните козметики са въведени. Резултатът е налице, дори ги татуирах. Напред!

rotoscope efect in photoshop

 Стъпка 1: Изрязване на културистите
Изрязването може да бъде постигнато по много начини. Аз прибягвам до дублиране на слоя и смесване Overlay. По този начин се постига висок контраст и рязка цветова граница. Това улеснява ползването на магнитното ласо (Magnetic Lasso Tool). След като прокараме контур с ласото и се появят "мравките" се връщаме на работния слой. Изрязваме на нов слой (Ctrl+J) рендираните културисти. Слой Културисти copy е непотребен повече и отива в коша.

rotoscope efect in photoshop


Стъпка 2: Прилагане на филтър "Poster Edges"
Този филтър ще анимира културистите и ще свърши голямата работа. Пътят до него е главно меню > Filter > Artistic > Poster Edges. Задайте стойности показани на снимката долу. Възможно е условията при вас да предложат други стойности, затова си поиграйте с плъзгачите за постигане на оптимален резултат.

rotoscope efect in photoshop

Oпааа, както казват селяните, когато настъпят хубава кака в трамвая вместо excuse moi (да се чете сори мой). Имам един ефект и един дефект. Не мисля, че само на мен ми се струва, но левия хишник замазя на Обама, когато е бил пионерче. Дефектът е, че се престарах с татуировките. Те приличат на всичко друго, но не и на татуси. Вие продължавайте, а аз ще се върна да преправя снимката. През това ще ви разкажа един спомен.

Преди много години аз прекарах една почивка с живата легенда Коце Нинов. Ние бяхме на море в гр. Мичурин. Плажът бе на 5мин път от Авраамовия дом. Просвайки хавлиите на плажа следваше ритуал по събличане на тениските. Коце Нинов не изпускаше да възкликне по мой адрес, докато се събличах.
- Телата! Телата!
С това подматяне искаше да осмее рахитичното ми боди, след което следваше събличане от негова страна съпоставимо с изгряване на супернова звезда на плажа.

Мини урок: Татуиране в Photoshop
Снимка с голо тяло отворете в Photoshop. Нетът изобилства от Tattoos-четки в формат ABR. Изтеглете си подобен файл. Той съдържа комплект от четки с разнообразни татуси. Импортирайте ги в Photoshop, чрез бутона Load на Preset Manager. За целта активирайте инструмент четки (Bruches) и там потърсете споменатия бутон.
Създайте нов слой над слоя с голото тяло. Активирайте инструмент четки. Подберете подходящ татус. Задайте размер. С еднократен клик нарисувайте татуировката с черна боя. Размийте леко с филтър Gaussian Blur. Приложете смесване на слоя Multiply. Намалете прозрачността до 70%. С свободна трансформация и Wrap нагодете татуировката по формата и релефа на тялото. Това е всичко.

Този мини-урок би тласнал баба ви в класациите. Какво пречи да я съблечете гола до кръста. От благоприличие сутиена може да бъде заменен от черупки на рапани, с цел да се избегнат презрамките и бандажа през гърба. Тракнете една фотка. После я татуирате виртуално, като хеви-метъл звезда. Черепи, кости, мотори, синджири и т.н. Резултатът разнесете по сайтове за запознанства. За профил Палавата Цецка, а за мото - МоЛя НаБоРиТе на ТаТе да Не ми ПиШаТ.


Стъпка 3: Добавяне на сянка и контур
Върнете на снимката в стъпка 2. На очи се набива друг дефект. Кранът на чешмата също е изживял ефекта на филтър Poster Edges. Затова го изрязваме на нов слой, когото поставяме над слой Рендер. Не забравяме да изрежем и областите заключени между ръцете и тялото.

rotoscope efect in photoshop

Добавена сянка и контур ще подсилят замисъла на нашия проект. Сянка и контур на слой Рендер добавяме от палитра стилове на слоя (Layer Styles). Значенията оградени в червено са примерни.

rotoscope efect in photoshop

Стъпка 4: Почистване на нежелана сянка и контур
Друг проблем на моята снимка е оригиналната сянка на културистите и на оранжевата бетонната маса. Сянката на момчетата заличих, като използвах клониране с инструмент щамп. Добавената нова, чрез стила на слоя ще проработим допълнително. За целта ще разложим слоя и неговите стилове на съставни части. Пътят е главно меню > Layer > Laeyr Style > Create Laeyrs.
Приложената долу снимка показва появата на три нови слоя след прилагане на пътя. С свободна трансформация завъртях сянката, а с помощта на гумичката изтрих ненужните части в отделните слоеве.
rotoscope efect in photoshop


Резултат

rotoscope efect in photoshop






до нови срещи   ^.^

27.03.2010 profruit 

0 Response to "Rotoscope ефект"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога