Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Направата на метална текстура в Photoshop става с помощта на инструменти: gradient, motion blur effect, add noise. В последователност от няколко прости стъпки ще разберете как става.

Photoshop метална текстура

1. Стартирайте Photoshop. Създайте нов документ с размери по избор. Добавете аванс на ширината. Ползването на филтър води до забележим дефект по краищата. Възможно е тяхното обрязване за по-добър краен ефект.


2. Създайте нов слой. Именувайте го "градиент". Залейте (G) го с произволен цвят. Двоен клик по пиктограмата на градиент, за да се активира палитра ефекти. Създайте градиент с тези стойности:
#888b93 - ляв край
#f0f0f1 - десен край

gradient

3. Слейте слоевете (задръжте CTRL и натиснете клавиш Е). Добавете монохромен шум (Filter>Noise>Add Noise Amount 20%),

Filter Noise

4. Ред е на филтър motion blur (Filter>Blur>Motion Blur Distance: 35 pixels).

blur motion

Този филтър ви генерира следната текстура. Забелязва се в краищата отличие от масовия характер. Сега е моментът да ги изрежете и зададете желаните размери на текстурата.

metaltexture

5. Последната стъпка добавя затъмнени участъци в ъглите. Ползвайте инструмент четка (Brush Tool):
Master diameter: 300 px
Hardness: 0%
Color: #8a8а8а

Brush Tool


Приложение на текстурата
Живеем в XXI век. Всичко се пренесе пред монитора. Там и ще умрем, тогава да си направим виртуална надгробна плоча. Едва ли някой ще ходи по гробища, то и кой ли вече пише хартиени писма и ходи на пощата да пуска телеграма? Застава пред дисплея, включва на вашата надгробна страница.Почита ви и по живо по здраво ви изключва.
Хомо сапиенс ис дед! Вива зомби intel сапиенс!

Приемаме, че плочата е от виртуален алуминий. Реших снимката да е от виртуален титаниум, а буквите от виртуален цирконий. В виртуалният свят душата се мята на крилете на пеперуда, докато се прероди.

profruit metal textureдо нови срещи   ^.^

04.02.2011 profruit 

1 Response to "Метална текстура"

  1. am-am Said,

    Все едно си настъргал графит, а после си минал отгоре с пръсти ^^
    Pro, писах ти на пощата за нещо...

    ПП: Добави малко дупки от куршуми XD

     

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога