Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.
Предполага се, че всеки един има любимо интернет - радио. Съществува възможност в Ubuntu да слушате любимата станция в мрежата и с тези уводни думи се опитвам да предложа удобна малка програма за целта.

Radio Tray е плейър, който работи от трея на Ubuntu/Debian и по този начин се избягва пуска на музикални комбайни като Amorok или Rhythmbox. Авторите на тази програма са се стремили към минимализъм на графическия интерфейс, което я прави проста при използване. Приложението е написано за графическа среда Gnome, но вероятно работи и в други среди.

Инсталация на Radio Tray

  1. Изтегляне на изходния код на Radio Tray, а също DEB-пакети става от страница на sourceforge.net.
  2. Инсталация на Radio Tray в Ubuntu, чрез терминала става от допълнителен репозитории на launchpad.net, чрез следните команди:
sudo add-apt-repository ppa:micahg/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install radiotrayРедакция на Radio Tray

Редакцията става с десен бутон на мишката. Добавяте нова станция, пишете име и нейния адрес. Съхранявате. Това е всичко по настройките.Описание на Radio Tray

Плюсове на Radio Tray:
  • Аплетът е написан на Python с използване на GStreamer.
  • Radio Tray поддържа плейлисти PLS, M3U, ASX, WAX и WVX.
  • Цветова индикация при слушане на радиостанции.
  • Идва с готови настроени радиостанции.
  • Може да се добавят свои радиостанции.
  • Програмата изисква около 15 MB Ram памет.
  • Radio Tray ползва стандартните графически съобщения на Ubuntu.
Минуси на Radio Tray:
  • Radio Tray не винаги коректно умее да ползва proxy-сервър.

ubuntu fan


До нови срещи25.02.2011 profruit

0 Response to "Radio Tray"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога