Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Wi Fi Геолокация


Преди 4 години Google стартира проект Google Street View, в частност GeolocationAPI. На практика това са автомобили с камери на покрива, които обикалят улиците на градовете и фотографират. Google-автомобилът не само попълвал базата данни с фотографии, но и записвал MAC-адресите на всички Wi-Fi точки. По този начин Google дава възможност за геолокация с точност до 200м. Може да се желае повече, но определено работи по-бързо от спътникова навигация.

Негатив на тази възможност е, че по MAC-адрес може да се определи какво точно оборудване се ползва. В повечето случаи по няколкото цифри може да се определи производителя.

Как става позиционирането?


Нужна е Wi Fi мрежова карта и Ubuntu.

Инсталирате cURL с команда:

sudo apt-get install curl

след което копирате този скрипт и (с Shift + Insert) слагате в конзолата.

iwlist wlan0 scan | sed -n 's/.* Address: //p;T;s/ //g;q' |
sed 's/.*/{version:1.1.0,host:maps.google.com,request_address:true,address_language:'${LANG/.*/}',wifi_towers:[{mac_address:"&",signal_strength:8,age:0}]}/' |
curl -sX POST -d @- www.google.com/loc/json |
sed -e 'h;s/.*latitude":\([^,]*\).*/\1/;G;s/\n[^\n]*longitude":\([^,]*\).*/,\1\n/;s|^|http://maps.google.com/maps?q=|;x;s/[,{]/\n/g;s/["}]//g;s/:/\t/g;s/\n//;G'


Enter и Voila

Google-автомобилдо нови срещи   ^.^
22.04.2011 profruit 


0 Response to "Wi Fi Геолокация"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога