Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Li-Ion вместо 6F22 ...

28 октомври 2018

DT832 e популярен ампер-волт-ом-метър, накратко АВО. От първия пуснат на пазара до днешен ден този модел претърпя безброй модификации. ...

tester

LED абажур JDX-MB002-236

09 март 2019

В една от стаите ми от години висеше фасунга с енергоспестяваща крушка. Време не достигаше да изправя този кусур. Предложенията в местните магазини ми изглеждаха кичозни или с душмански цени ...

led driver
Каперна́ум идва от Кфар Нахум, което в превод е селото на Нахум. Името няма връзка с пророк Наум Елкосеянин. Иосиф Флавий в своите съчинения преозвучава името на Кафарнаум. Преводът на селището може да се срещне още като "домът на утехата".

Капернаум е древен град в северен Израел, на брега на езеро Кинерет - Галилея. В Новия Завет името се упоменава като роден град на апостоли Петър, Андрей, Иоан и Яков. Своите първи проповеди Иисус Христос извършва в синагогата на Капернаум. Евангелието говори за Капернаум като главно местопребиваване на Спасителя, след като напуска Назарет. Нарича Капернаум Неговия град. Тук Христос произнася много притчи и поучения, извършва множество чудеса. Жителите остават равнодушни и глухи към новия Месия и Той произнася страшна присъда над града: "И ти Капернаум, до небесата ще се възнесеш, до ада ще се низгвернеш". В тези години Капернаум се препитавал от риболов. Явявал се митница на пътя Кейсария - Дамаск.

За първи път бях тук през 2006г, повторих през 2008г под ръководство на екскурзовод. Потретих този маршрут и реших да го споделя с вас читатели мои.

Една от снимките показва православна църква с розови кубета. Тогава тя бе в ремонт и затворена. Едва тази година (2012) успях да вляза за първи път вътре. Църквата е посветена на Дванадесетте Апостоли.

Първата снимка от поредица е от францисканския манастир, а последните четири са от р. Йордан, мястото на Светото кръщение.

Камера GT-I9100T SAMSUNG Galaxy S II


CapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaumCapernaum


до нови срещи   ^.^
25.05.2012 profruit 


7 Response to "Capernaum"

 1. am-am Said,

  Пауна свободно ли се разхожда завалията? Той не знае ли, че се побира в по-обемиста тенджера XD
  Хубаво е там. Малко пущиняк, ама дърветата с една бяла кора, пък цветята 'се цъфтят. Забелязах бугенвилия (туй лилавото), уникатна гад е. Имах такава и до сетния си час цъфтеше, което я изтощи и смъртоса. Което е в потвърждение, че красотата няма да спаси света.
  Някак си е правено да е хубаво, приветливо, удобно... това му е чара. Ако можех като някой щъркел да зимувам там лютата 15 градусова зима, а да се връщам тук за сезона на черешите, щеше да е идялно. Май имаше едни острови където целогодишно температурата е 25 градуса. Там официално облекло е плажното, карат ски и ядат банани. Така е по филмите, иначе може да шият бутонки на Адидас. Но е хубаво да знам, че може и да има...

   

 2. Profruit Said,

  Паун му викат таваз. Той се гереше и в паунарника му се четяха поне пет паунки. Не преставляваха интерес за луд на шарено се радва, затова не бидеха пикчирани. В този ден си бях изтъпанил баница и получил пет люлки панагюрска наденица. Бих над 650км път с идея да ги изям. Изядох ги, намятах малко пикове и вот на изложих на показ. Склонен съм да кажа, че това е същия паун, когото видях за първи път през 2006г, не се е състарил много, а да, това дето ти прилича на Плевенската панорама било хауса на свети Петър. Вътре всички се пулеха в нещо като кладенец, а като цяло изпълнението приличаше на студентска аудитори, набита с дървени кръстове и всякакви там божествени цитати. Пекът бе непоносим и вина за това бе, че се намирах 300м под нивото на океана, а още плутония който се сипеше от небето. На 6-та снимката се вижда чадъровидна акация. Под нея ядох, а няколко метра в страни стоеше един адски камък. Нарекох го кивота. Нямах сили да гадая какво са чинили апостолите в онова време, но явно тук са играли бридж белот си мисля.
  Пичът с агрмошката бе атракцията за деня ми. Загряваше с трели от марсилезата, по едно време друг хавер извади тарамбука и влезе в ритъм. Иначе бялото кимоно чини 20 юро и с него се цамбуркаш в водите на Ганг. И розовата църква бях. Там леко починах, че се изморих от толкова емоции. Някакъв брадясъл пич пееше нещо на руски и караше публиката да плаче и изпада в транс. Всички държаха свещи като на рожден ден и гледаха втренчено в точка. Картините по стените не бяха от Леонардо да Винчи, което ме учуди. Надявах се, поне може да лансират, че Микеланджело е минавал от тук.

   

 3. am-am Said,

  Не на Панорамата, а на летяща чиния от бузлуджиските ми приличаше. Рекох си, аха и от там са минали. Доказателство за съществуването на извънземните е, че все още се крият от нас.
  Две извънземни си говорели. Единият прихванал звук от планетата ни:
  - Хайде, почвай ме, нека е гореещо...
  - Прихванах сигнал! - рекъл.
  - На интелигентна форма на живот ли?
  - Не.

   

 4. Profruit Said,

  Дядо Гуг ми върти някакви селски номера. Скивай домейна накрая на госпожата с бутерките http://fedorcka.blogspot.co.il/.

  Аз така я виждам, да не би да е еврейка вече?
  Тиквички с гъби и кокосово мляко - хайде сега, яж Спаске сирене.

   

 5. am-am Said,

  Хахаха, Гошо се е побъркал ^^
  Честит празДник, да не пропусна да ти честитя. Мама почна да готви калорично и не остана манекен в радиус от километри. Ръси обилно с мухлясали сирена, за да си гарантира, че ще остане и за нея, но славата и се носи като ухание на манджа. Млади девици се отчитат при нея, за да научат някоя и друга тънкост, но още никоя не може да ми направи таратор без мляко и с повечко доматки, поради което не могат да ме задържат край престилката си.
  Тук вали обилно и на пазара няма здрава череша. Всичко е пръснато, сякаш някой е решил сред картофите да вади и череши с динамит. Купувам си, но не ми се услаждат. Толкоз мъка има на тоя свят. На село сигурно косерите ги ядат, а колко ягоди имаше завързали...
  Федорка, горката, от толкова алхимични опити, вероятно е забравила вкуса на обикновени ястия като свинско със зеле, пилешко с картофки и еленче с грах. Нищо.
  Хайде, поздрави, че се разписах ^^

   

 6. Profruit Said,

  Търсачката на kaldata.com/forums работи коректно. Знаеш кой е kal и кой е profruit там. Търсачката обаче не връща резултата по ключова дума kal, докато за profruit изобилства. Защо? Просто е, kaldata ползва MySQL, на свой ред има променлива виновна за това - ft_min_word_len и тя стои по подразбиране = 4. Ще рече, че заявка с по-малко от 4 символа се игнорира. Търпи корекция с директива в my.cnf на ft_min_word_len = 3, но kal рискува таблиците, защото трябва да ги префиксне. Той има архиви, ако работата се осере, но пък и на кой му пука.

  Дините паднаха на 30ст/кг и съм го ударил на динена диета. Ям като разпран. Прочетох, че динята била природната виагра, съдържала не знам си какви хуйняци и гаранция че си мачо мен. Вчера ходих при едни киткари и си купих тройна саксия. Ако си с по-либерално въобръжение ще си помислиш че си падам по нестандартния като я видиш .. е поне съчетава линията на Дали - Пикасо. Някакви латинки за пълнеж и я метнах в ъгъла на двора.
  ... и аз се разписах ^^

   

 7. am-am Said,

  Това за динята не си го разбрал правилно. Чувал съм, че не се яде, а се дупчела, което придава друг смисъл на "съдържала не знам си какви хуйняци" XD
  Тук вече черешите ги отписвам. Евтини са, но трябва да ми плащат за да ги ям. Струва ми се, че дъждовете ги наводниха до степен червеите в тях да се давят.
  Гущера ти е екстравагантен, признавам. Но такива неща стоят добре на големи пространства. Струва ми се някой от тях изглеждат добре само в галерия, заради големите просещи динамика стени. Освен това е гъзарско.
  Облачна седмица ти пожелавам, тук жегите почнаха ^^

   

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога