Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


.:пример

Камерфон, цифров фотоапарат, видеокамера - общото между тях е, че могат да заснемат видео, да фиксират действителността непрекъснато, обезпечавайки възможно най-качествена и същевременно непрекъсната картина. Съвременният човек разполага поне с едно от изброените устройства. При повод той заснема своя филм, а в даден момент желае да сподели. Първата асоциация за споделяне в интернет е ресурса Youtube. Това обаче поставя своите изисквания според правилата на сайта. Изненадата, която може да поднесе тубата е, че е вашият клип е свален от излъчване по някаква причина. Неприятно.
На свой ред остава да качите вашия филм в ваш сайт и с това да забравите проблемите с тубоподобните. Начинът за това  не е сложен.

Какво е нужно?
  • Регистриращо устройство (видеокамера, цифров фотоапарат, камерфон), което да заснеме филм.
  • Хост-сървър, излъчващ вашия филм. Тук е важно широка лента и неограничен трафик. На практика ползвам безплатен такъв и това води до буфериране на  потока, за което е нужно търпение.
  • JW FLV Media Player
  • Wondershare Video to Flash Encoder
Бъдещият филм ще конвертираме в FLV файл. Тази флаш технология облегчи значително споделянето на видео в интернет пред тежките mpeg/avi файлове, възпроизвеждани от WMP. Поточното видео на FLV файла има предимството да бъде гледан през интернет, като бъде изтеглян на порции и по този начин спестява изнервящото чакане при неговите конкуренти. Друг плюс за FLV е, че може да се гледа в всеки един момент от стартиране, а особено ценно е местене на лентата, която ви позволява от раз да видите финалните сцени. На свой ред FLV файл изисква флаш плейър. Този плейър ще вградим в страницата на нашия сайт.

Пазарът предлага различни по дизайн и функционалност флаш плейъри. Аз се придържах към безплатен вариант и от редица подобни предложения се спрях на JW FLV Media Player.
Този плейър има естетичен вид. Възпроизвежда следните формати: FLV, MP4, MP3, AAC, JPG, PNG и GIF . Предлага нaбор от няколко безплатни кожи/шаблона. Главен коз е, че има онлайн-съветник. Въвеждате вашите данни относно клипа, плейъра, права, линк. Получавате генериран код, който остава да добавите в вашата страница.

Поредно участие е на Wondershare Video to Flash Encoder. Това е платена програма и името й говори, че конвертира от един формат към друг. Изборът на подобни програми е огромен и оставам на вашите предпочитания. Aз лично разгледах доста предложения и на второ място предлагам програмата OJOsoft Total Video Converter.
Моят телефон снима в формат *.3gp. С помощта на Wondershare Video to Flash Encoder го преобразвуам в *.flv файл. Особеното на това конвертиране е да зададете пропорция на екрана, качество на картината, брой кадри в секунда, моно или стерео аудиоканал и съответно компресия. Гони се някакъв компромис, за да бъде крайния резултат  възможно по-малък по обем. Програмата не се нуждае от специални знания. Предимство на Wondershare Video to Flash Encoder е възможността, да влага воден знак в вашия клип.

Финални мисли са как да скриете линка на филма. Всеки един видял го, може да го възпроизвежда по описания начин и да се получи hot link.


Напред, смело споделяйте вашите щастливи мигове или презентации!0 Response to "Видео за вашия сайт"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога