Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Харесвам нововъведенията, но подхождам консервативно към тях. Първият допир до Windows 7 ме накара да потърся три ценни за мен неща, присъстващи задължително в Windows XP. Това са: Classic Start Menu, иконата на Show Desktop и Quick Lunch. Без тях джама ми изглежда като инвалид. Първата обида бе, че Quick Lunch бе изроден в табове по Task Bar. Show Desktop пък забит в десния ъгъл на Task Bar, маскиран зад нещо подобие на бандаж. Преглътнах и тази обида в търсене на ръчката за Classic Start Menu. Ново 20. Микромеките, водени от г-н. Гейтс, решили да бастисат и тази моя тръпка. Насреща те дават следния отговор: We could still do that on Vista but Microsoft has decided to remove it once and for all starting from Windows 7. Това означава, че на редовия юзер (винаги ми звучало като изрод) му стига да напише първите букви от името на програмата в полето за търсене и тя ще изплува. И сега какво? Ще ставаме писатели?! Ами ако сме чукчи и не помним името?
В класическото меню аз и моята мишка сме като шерифа, застрелял Billy the Kid. Слагам палеца на спусъка и с три патрона съм зачукал програмата. На мен не ми трябват шарении и приумици. Искам функционал и скорост.


windows xp
Да пристъпим към пластична операция на Windows 7 и изпилим злобния вид на меню "Start", като върнем привичния му XP-вид. За съжаление тумбата на Гейтс е лишила кумпутурния-хомо сапиенс от щатни средства за подобна възможност раз и на всегда.


windows 7

В мое лице се заех да гугла и по метода тыка - тука има -тука нема, набарах светулката в тунела. Избавлението, което споделям е, че са се намерили добри чичковци създали програми, позволяващи да изплува като жар-птица компактния вид на "Start". Програмите не са на кантар. Те идват с своите плюсове и минуси, а това ви дава възможност окончателния избор да бъде само ваш.


Авторът на статията не носи отговорност за каквито и да било вреди, възникнали в следствие от ползване или невъзможност за ползване описани и предоставени тук. Ползвайте на ваш риск и страх!


Класация на програми:Classic Start Menu
Платена програма с 30-дневен пробен период. Цената й е $ 19,99. Програмата преобразува меню "Start" в по-компактен вид. Заема 10МВ от паметта Определено е далече от желания вид на менюто на ХР. Поддържа ефект прозрачност.
CSMenu
Безплатна версия на гореспоменатата програма. В инсталатора й са вградени рекламни тулбарове за браузъри. Има възможност да бъдат изключени. Програмата постоянно иска достъп до интернет и се нуждае от наличен .NET Framework. По време на инсталация копира иконите на програмите от меню "Start" в свой вътрешен кеш. Създателите предлагат конфигуратор, но така и не успях да го подкарам. Програмата инсталира икона в системния трей. Чрез него може да се превключва езика на интерфейса. Заема 12МВ от паметта. Програмата игнорира стрелките от клавиатурата и на практика с тяхна помощ не можете да се движете. Минус е задържането на призрака при отход на курсора от бутон "Start".
Classic Windows Start Menu
Хитро замислена програма. Хареса ми, но не ме задържа. Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Отделно локализирани комплекти в това число и български. При желание може самостоятелно да преведете интерфейса, като редактирате настройките в файл strings.xml. При десен клик на мишката по бутон "Start" се открива меню, от което можете да редактирате цвета на менюто, градиенти и визуални ефекти. Програмата е безплатна и заема 3МВ от паметта. Не се нуждае от инсталация и от вас се иска да стартирате апликацията. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Безплатна е, но получава минус, защото всеки път трябва ръчно да се пуска или да се записва в Startup.
Aston2 Menu
Платена програма за $ 19,95. Програмата превръща старт менюто в извращенска карикатура, създадена от дрогиран дизайнер. Предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Инсталацията протича на два етапа. Първият инсталира основните файлове, а вторият- добавяне на шаблони Classic Menu или Classic Menu Windows 7. В заключение видът на програмата отвява въобръжението на Пикасо, но не компенсира хилавите възможности. Препоръчвам я на Евгени Минчев и Азис.
Seven Classic Start
Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Програмата оприличава в пълна сила класическото меню на XP и заема 10МВ от паметта. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Програмата не е безплатна и струва $ 24,95.
Windows 7 Classic Start Menu
Малка безплатна програма с размер 60КВ. Дело е на руски програмисти. Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система.  Сайтът  е бездарно направен и игнорира Mozilla Firefox. Програмата зарежда икона в системния трей и от там управлява. Поддържа режим AeroGlass. Доближава класическия вид на ХР, като размества кратките пътища в овални прозорци.
Classic Shell
Последното място в тази класация бе заделено специално за програмата, печелеща Оскар. Тя измести от пиедистала описаната горе Classic Windows Start Menu. Наред с класическия вид, получавате полезни модернизации: възвръща се привичния вид на контекстното меню на Windows Explorer, подобрява диалога при копиране на файлове, при това безплатно. Програмата заделя за свой нужди под 2МВ от паметта. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Инсталаторът е един и покрива едновременно 32-bit и 64-bit операционна система.7 classic
до нови срещи   ^.^

12.03.2010 profruit 

0 Response to "Windows 7 класическо меню"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога