Profruit banner

Умен звънец в openHAB

16 декември 2023

Телефонът е винаги с мен и сега, където и да се намирам получавам известие от openHAB, че някой е позвънил и чака пред вратата. А ако ме няма вкъщи става ясно часа и датата на последното позвъняване.

Tasmota Multipress

30 септември 2023

Идеята е Sonoff Touch T1 US 2 в салона, да управлява освен своето осветление и това в кухнята, а още вентилатора.

DIY 12V 1A WiFi Router UPS

22 април 2023

При поредно прекъсване на захранването вкъщи, батерията на нoтбука и двата UPS автоматично превключват на аварийно захранване и едновременно полита съобщение за конфуза

Zigbee2MQTT клониране

21 януари 2023

... как да клонираме съществуваща настройка на Zigbee2MQTT без да се налага последвало интервю на zigbee-устройствата.

LD2410 - бюджетен датчик присъствие в openHAB

11 февруари 2023

Цената на HLK-LD2410 зададе име на поредната тема в моя блог. С негова помощ се постига "народен" датчик присъствие в домашната автоматизация. . ...


Харесвам нововъведенията, но подхождам консервативно към тях. Първият допир до Windows 7 ме накара да потърся три ценни за мен неща, присъстващи задължително в Windows XP. Това са: Classic Start Menu, иконата на Show Desktop и Quick Lunch. Без тях джама ми изглежда като инвалид. Първата обида бе, че Quick Lunch бе изроден в табове по Task Bar. Show Desktop пък забит в десния ъгъл на Task Bar, маскиран зад нещо подобие на бандаж. Преглътнах и тази обида в търсене на ръчката за Classic Start Menu. Ново 20. Микромеките, водени от г-н. Гейтс, решили да бастисат и тази моя тръпка. Насреща те дават следния отговор: We could still do that on Vista but Microsoft has decided to remove it once and for all starting from Windows 7. Това означава, че на редовия юзер (винаги ми звучало като изрод) му стига да напише първите букви от името на програмата в полето за търсене и тя ще изплува. И сега какво? Ще ставаме писатели?! Ами ако сме чукчи и не помним името?




В класическото меню аз и моята мишка сме като шерифа, застрелял Billy the Kid. Слагам палеца на спусъка и с три патрона съм зачукал програмата. На мен не ми трябват шарении и приумици. Искам функционал и скорост.


windows xp
Да пристъпим към пластична операция на Windows 7 и изпилим злобния вид на меню "Start", като върнем привичния му XP-вид. За съжаление тумбата на Гейтс е лишила кумпутурния-хомо сапиенс от щатни средства за подобна възможност раз и на всегда.


windows 7

В мое лице се заех да гугла и по метода тыка - тука има -тука нема, набарах светулката в тунела. Избавлението, което споделям е, че са се намерили добри чичковци създали програми, позволяващи да изплува като жар-птица компактния вид на "Start". Програмите не са на кантар. Те идват с своите плюсове и минуси, а това ви дава възможност окончателния избор да бъде само ваш.


Авторът на статията не носи отговорност за каквито и да било вреди, възникнали в следствие от ползване или невъзможност за ползване описани и предоставени тук. Ползвайте на ваш риск и страх!


Класация на програми:



Classic Start Menu
Платена програма с 30-дневен пробен период. Цената й е $ 19,99. Програмата преобразува меню "Start" в по-компактен вид. Заема 10МВ от паметта Определено е далече от желания вид на менюто на ХР. Поддържа ефект прозрачност.




CSMenu
Безплатна версия на гореспоменатата програма. В инсталатора й са вградени рекламни тулбарове за браузъри. Има възможност да бъдат изключени. Програмата постоянно иска достъп до интернет и се нуждае от наличен .NET Framework. По време на инсталация копира иконите на програмите от меню "Start" в свой вътрешен кеш. Създателите предлагат конфигуратор, но така и не успях да го подкарам. Програмата инсталира икона в системния трей. Чрез него може да се превключва езика на интерфейса. Заема 12МВ от паметта. Програмата игнорира стрелките от клавиатурата и на практика с тяхна помощ не можете да се движете. Минус е задържането на призрака при отход на курсора от бутон "Start".




Classic Windows Start Menu
Хитро замислена програма. Хареса ми, но не ме задържа. Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Отделно локализирани комплекти в това число и български. При желание може самостоятелно да преведете интерфейса, като редактирате настройките в файл strings.xml. При десен клик на мишката по бутон "Start" се открива меню, от което можете да редактирате цвета на менюто, градиенти и визуални ефекти. Програмата е безплатна и заема 3МВ от паметта. Не се нуждае от инсталация и от вас се иска да стартирате апликацията. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Безплатна е, но получава минус, защото всеки път трябва ръчно да се пуска или да се записва в Startup.




Aston2 Menu
Платена програма за $ 19,95. Програмата превръща старт менюто в извращенска карикатура, създадена от дрогиран дизайнер. Предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Инсталацията протича на два етапа. Първият инсталира основните файлове, а вторият- добавяне на шаблони Classic Menu или Classic Menu Windows 7. В заключение видът на програмата отвява въобръжението на Пикасо, но не компенсира хилавите възможности. Препоръчвам я на Евгени Минчев и Азис.




Seven Classic Start
Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система. Програмата оприличава в пълна сила класическото меню на XP и заема 10МВ от паметта. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Програмата не е безплатна и струва $ 24,95.




Windows 7 Classic Start Menu
Малка безплатна програма с размер 60КВ. Дело е на руски програмисти. Сайтът й предлага версия за 32-bit и 64-bit операционна система.  Сайтът  е бездарно направен и игнорира Mozilla Firefox. Програмата зарежда икона в системния трей и от там управлява. Поддържа режим AeroGlass. Доближава класическия вид на ХР, като размества кратките пътища в овални прозорци.




Classic Shell
Последното място в тази класация бе заделено специално за програмата, печелеща Оскар. Тя измести от пиедистала описаната горе Classic Windows Start Menu. Наред с класическия вид, получавате полезни модернизации: възвръща се привичния вид на контекстното меню на Windows Explorer, подобрява диалога при копиране на файлове, при това безплатно. Програмата заделя за свой нужди под 2МВ от паметта. Позволява управление от стрелките на клавиатурата. Инсталаторът е един и покрива едновременно 32-bit и 64-bit операционна система.



7 classic




до нови срещи   ^.^

12.03.2010 profruit 

0 Response to "Windows 7 класическо меню"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: openHAB, Ubuntu, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога