Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.


Въведение
Това не е пилот. Това е Вадим. Той не е щатски шериф. Той е евреин. Без много думи го убедих да бъде модел, с уверението, че развиваме художественото направление ташизъм. Понятието не е удачно и аз го подметнах, но то закова Вадим на мига, да приеме офертата без резерви. В тази снимка запечатах тъй дълго търсения отговор "Поглед в бъдещето". В ръката си държи алуминиево витло от безпилотен разузнавателен самолет, производство на моите ръце. Медалът за храброст на моя пилот е маген давид брихат ха есек (щит на Давид, благославящ бизнеса). Обикновено стои пред офиса на всеки бизнесмен или управител. След снимките го закачихме обратно на стената.

състаряване на снимка

Козметика
Вадим вложи всичката своя артистичност и неоткрит талант за модел. На пръв поглед има всичко нужно идеята да получи душа, но издиша технически, заради любителския фотоапарат. Силна дисторсия, отблясък от светкавицата, заслепени детайли, ниска резкост. Това ме накара да подложа снимката на козметична операция. От себе си аз съм доволен при този резултат. Нека обаче не спираме до тук. Наблизо има урок за начинаещи фотошопери как да превърнем цветна снимка в черно бяла.
По удобен начин изрязох Вадим и го вкарах в импровизирана сцена. Това ме подтикна да видя как би изглеждала снимката състарена и се получи този урок.

състаряване на снимка

Стъпка 1
Добавяме корегиращ слой Channel Mixer. Порядъкът на числата подсказва реда на вашите стъпки. В появилия се филтър оставяме нещата по подразбиране, единствено активираме кутийка Monochrome. По този начин обезветяваме Вадим.

състаряване на снимка

Стъпка 2
Добавяме нов корегиращ слой Levels. Toй се надстройва автоматично над слой Channel Mixer. В появилия се филтър плъзгаме двата крайна плъзгача към средата на вкус.  По този начин затъмняваме Вадим.

състаряване на снимка

Стъпка 3
Добавяме нов и последен корегиращ слой Photo Flter. Toй се надстройва автоматично над слой Levels. В появилия се филтър плъзгаме плъзгача на Density до 50% стийност.  При активна позиция Color кликаме по пиктограмата на палитрата и тя ни отвежда в нов прозорец (виж следващата долу снимка). В кутийката за цвят напишете значение ac7a33. Потвърдете с ОК. По този начин ще придадем жълтеникав отенък на състарената фотография. Готово. Три бързи и лесни стъпки.

състаряване на снимка

състаряване на снимка

Стъпка 4
Вид трик е да се сканират плоски неща, вместо да се снимат и аз прибягвам до това. Този начин избягва отблясъци на светквицата, възможност за макро, дисторсия, перспектива, и прочие недостатъци при заснемане с камера. Сканирам с разрешение 300dpi и съхранявам в формат *.psd. По този начин може да извадите стари ваши черно-бели снимки и да ги сканирате, заради рамката. Тя е готова и истинска. Ако пазите ъгли за фотоалбуми - също сканирайте. Така ще дадем завършен вид на снимката. 

Показаната долу снимка послужи за рамка, а ъгъла размножих четири пъти, като завъртях с свобода трансформация в всеки един ъгъл на фотографията.

състаряване на снимка


Резултат

състаряване на снимка
За финал реших да поднеса малък подарък на читателите на моя блог. Предлагам незаключен psd файл на предложения урок, за да погледнете отвътре  как стоят нещата.

download
vadim.psd

до нови срещи   ^.^

03.04.2010  profruit 

0 Response to "Състаряване на снимка"

Публикуване на коментар

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога