Punta de Choros

27 декември 2009

На 2009г й оставаха 120ч съществуване. От календара падна поредния лист с дата 27 декември и към 10.30ч сутринта ме събуди звън от телефона.

Инсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu 16.04

14 януари 2017

нсталация на Microsoft шрифтове в Ubuntu се поражда от идеята браузърите в различните системи, да показват еднакво текстовото съдържанието на интернет страниците.

Ubuntu 16.04 инсталация на USB disk on Key

19 ноември 2016

Арсеналът ми от мобилни компютри съдържа Fujitsu Lifebook AH530. Това е бюджетна машина от 2011г на Intel Core i5-480M процесор и 4GB DDR3 RAM памет.

gparted

Paragon ExtFS for Windows

30 юли 2016

ExtFS for Windows е утилита на Paragon Software разработена през 2013г. Тя представлява решение, предоставящо пълен достъп на четене и на запис до раздели ...

msvcr100.dll is missing Windows 10

04 октомври 2016

Майк Патерсън от Plixer, компания по компютърната сигурност, публикува доклад , че Windows 10 изпраща данни в криптиран вид от вашата машина на всеки пет минути. Той е направил максимума, за да спре изтичането, но системата продължавала да изпраща информация.

Един е начинът, който лишава от фалшивия облик на живот живеещите мъртъвци. То е тяхната смърт. За беда вампирите биват разпознати само от хора достигнали такава висота в сърцето си, че да убиват вече не им е по силите. Вампир може да бъде убит също от вампир.

Има няколко святи правила в битката срещу вампир. Нарисуван кръст от катран на входната врата  отблъсква вампира. Мощен енергиен щит е вечер преди да си легнете,  да препикаете входната врата на дома (препоръчвам на живеещите на село). Поддържайте в близост разпятие и Светата Библия. Вампирите предусещат и ако вие не вярвате в Светото писание, то не ги спира да вкусят кръвта ви. За таблите на леглото закачете плитки чесън. Миризмата му отблъсква вампира.
Отлейте куршуми от сребро. Занесете ги в църква, за да бъдат благословени и същевременно си набавете бутилка със Свята вода.Смъртта на вампира настъпва едва, когато в сърцето му бъде набит дървен кол. Освен заострен кол набавете и подходящ чук. Нека битката бъде в петък - ден, когато вампирите са най-слаби. Слънчевата светлина е ваш щит , тя  гори кожата на вампира, както го прави Святата вода.
Иска се сляпа вяра, за да победиш. Този подпрян кръст до входа към подземието, където се събирала Божията кръв е финално оръжие. Поръсвате пода обилно със сол. Cолта е пряк символ на любовта. И казал е още Спасителят: “Що е солта, ако не соли, тогава по-добре я излейте на улиците, та хората с крака да я газят!” Вампирът не знае що е любов и предусетил той няма да стъпи на солта. Решително с вяра притискате вампира в ъгъл на залата, като пристъпвате зад кръста носен от вас. Изпразвате пълнителя в гърдите на вампира до последен куршум. Дърпате завесите, за да влезе обилна светлина. С армейски нощ заостряте на кол и забивате кръста в сърцето му, като го проклинате да гори во веки веков. Изливате Светена вода в зейналата рана. На запад убийци на вампири финализират битката, вместо дървен кол забит в сърцето, с посичане на меч през гръдния кош. Накрая от убитата плът направете паста или кремирайте тялото. Сега можете да седнете и да отпразнувате победата над звяра.

Не забравяйте!
Дракула няма сянка, ни отражение в огледалото.
Вампирът има изключително лош дъх.
Вампирът спи с отворени очи.
В ковчега вампирът изглежда привидно умрял. Той диша леко, а може въобще да не диша.
Шири се руско поверие, че зъбите на вампир са от стомана и с тях може да прегриза ковчега. Бъдете нащрек, когато подхождате.
Ако сте забравили дървения кол, обърнете ковчега с вампира по лице. Вампирите винаги копаят неправилно опитат ли да избягат.
Сами разбирате, че първия ви опит да терминирате вампир трябва да е успешен, в противен случай вашата жертва я чака безсмъртие, а това ще ми отвори допълнително работа.

Моят ученик Blade минути преди да премине в акция. Интубирам му директно в сърцето по 50гр камфор, за да издържи натоварването.
21.10.2007 profruit

Този блог е реинкарнация на първите ми опити за споделяне в нета. На времето започнах с къси разкази на преживяното. После се обезсмисли и превърнах блога си в системно радио. Пиша единствено неща, които карат душата ми да живее: Ubuntu, WEB, Photoshop, Фотография, Споделено и т.н. Това е моето системно радио, разбирате ли? Моята вълна и вие сте на нея сега.

Архив на блога